Kuva: Fotolia

Älä sorru valkoisiin valheisiin - 7 asiaa, joista kannattaa aina olla rehellinen perheelleen

24.11.2016 20:45 - Tiina Svensk

Yhteiset viikonloput ja lomat perheen kanssa saattavat pitää sisällään paljon valkoisia valheita.

Säästätkö sinäkin vanhempasi kaikista karuimmilta totuuksilta omasta elämästäsi? Et varmasti ole yksin, sillä monet välttelevät kaikista vaikeita puheenaiheita perheenjäsentensä kanssa. Cosmopolitanin tuoreessa artikkelissa neuvotaan kuitenkin, että tietyissä asioissa kannattaa olla aina rehellinen - aivan kaikkien kanssa:

Mielenterveys

Etkö ole hyvässä paikassa omassa elämässäsi? Silloin siitä kannattaa olla täysin rehellinen etenkin läheisille. Älä esitä, että kaikki on hyvin, jos tilanne ei ole oikeasti niin. Jos sinua huolettaa, että vanhempasi huolestuvat liikaa, anna heidän huolestua.

Saatat jopa tuntea helpotusta, kun pääset puhumaan omasta tilanteestasi rehellisesti.

Rakkauselämäsi

Kuulostaako kliseiseltä, että jokaiselta sinkulta udellaan mahdollisista tyttö- tai poikaystävistä yhteisten lomien aikana. Sen sijaan, että tiuskisit tai keksisit jonkin hätäisen valheen mahdollisesta deitistäsi, pysy rehellisenä.

Sinun parisuhdetilanteesi ei määritä sinun arvoasi ihmisenä, joten sinkkuajoista tai seurustelusta ei kuuluisi tuntea syyllisyyttä.

Rahatilanteesi

Kuinka usein olet keksinyt pikaisen valheen siitä, kuinka kallis jokin hankintasi on ollut? Vanhempasi kannustavat sinua varmasti säästämään rahaa asuntoon tai huonon päivän varalle, mutta sinä päätät omista rahoistasi.

Älä siis häpeile sitä, miten omat rahasi käytät. Toisinaan rahatilanne voi olla tiukempi, mutta tiedät itsekin, että olet selvinnyt vaikeistakin ajoista.

Tulevaisuutesi

Se, ettei tiedä, mitä tulevaisuudeltaan haluaa on täysin normaalia. Saattaa tuntua, että nykyisin jokaisella on suunnitelma oman elämänsä varalle takataskussa, mutta todellisuudessa useimmat ovat aivan yhtä epävarmoja kuin sinäkin.

Jos et siis tiedä, mitä teet vuoden vaihteen jälkeen tai mihin haluat töihin, se on täysin hyväksyttävää. Voit myös myöntää sen perheenjäsenillesi.

Turvallisuutesi

Onko perheenjäsenilläsi tapana liioitella huolehtiessaan sinusta? Jos liitoiteltu huoli tuntuu sinusta turhalta, voit sanoa sen ääneen. Jos vanhempasi pyytävät sinua esimerkiksi ottamaan taksin kotiin juhlista tai liikkumaan vain ystävän kanssa juhlien jälkeen, älä väitä tekeväsi niin, ellet todella noudata neuvoa.

Tilanne tuntuu vain vaivaannuttavammalta, jos jäät koskaan kiinni.

Ystäväsi

Etkö ole enää väleissä lapsuudenystäväsi kanssa? Etkö pidä enää kaveristasi, joka oli lukiossa ystäväsi? Sinun ei tarvitse yrittää vastata perheenjäsentesi kysymyksiin entisen ystäviesi kuulumisista. Voit rehellisesti myöntää, ettet ole väleissä heidän kanssaan.

Terveytesi

Samalla tapaa kuin mielenterveytesi, myös fyysinen terveytesi tulisi olla aihe, jossa voit olla täysin rehellinen. Etkö voi hyvin, oletko sairastellut tai lopettanut hyvinvointia tukevia harrastuksia?

Läheistesi seurassa sinun ei tarvitse esittää mitään, joten myönnä, jos et ole voinut viime aikoina niin hyvin kuin aiemmin.

Lue myös: Suomalaislapset kertovat mitä loma on: "Kaikkea saa tehdä, kunhan se on laillista" - lue ja naura

Lue myös: Ensimmäinen yhteinen loma edessä? 6 yleistä pulmaa, joihin pariskuntien kannattaa varautua

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat