Kuva: Fotolia

Hämmentävä tutkimus: Heteromiehet harrastavat seksiä keskenään "huvikseen"

22.12.2016 09:45 - Senni Loikala

Pienimuotoisen amerikkalaistutkimuksen mukaan yhä useampi mies harrastaa seksiä heteroystävänsä kanssa.

Amerikkalaisen Oregonin yliopiston tutkija Tony Silva haastatteli 19:ta vaaleaihoista miestä, jotka asuivat maaseudulla. Miesten asuinpaikat tunnettiin konservatiivisista arvoistaan. Miehistä suurin osa koki itsensä ”erittäin vahvasti” tai ”lähestulkoon” heteroiksi. Haastatteluista nousi esille melko uusi ilmiö, nimittäin miesten välinen kaveriseksi.

Tutkimus on julkaistu Gender & Society -lehdessä ja siitä uutisoidaan Queerty-sivustolla.

Suurin osa miehistä kertoi, että he olivat harrastaneet seksiä miespuolisten ystäviensä kanssa. Monet miehistä elivät heterosuhteessa naisen kanssa ja osalla oli myös lapsia.

Ei tunnesiteitä

Silva havaitsi, että miehet harrastivat kaveriseksiä yleensä sellaisen miespuolisen ystävänsä kanssa, jonka elämäntilanne muistutti heidän omaansa.

Lisäksi miehille oli tärkeää, että myös toinen osapuoli koki itsensä pääasiallisesti heteroksi. Tällöin he ikään kuin ”turvasivat” oman identiteettinsä heterona - tosin osa miehistä kertoi, että seksin harrastaminen toisen miehen kanssa sai heidät tuntemaan itsensä hieman aiempaa enemmän homoseksuaaliksi.

Tärkeää miesten välisessä kaveriseksissä oli, ettei seksiin liittynyt tunnesiteitä. Sen harrastaminen oli myös mutkatonta ja nopeaa, ja miehet arvostivat, ettei se vaatinut toisen "lämmittämistä" esimerkiksi pitkäkestoisella viestinvaihdolla, kuten usein naisten kanssa.

Miehet kertoivat haastatteluissa, että he harrastivat kaveriseksiä "auttaakseen kaveriaan", "helpottaakseen halujaan" ja yksinkertaisesti kokeilunhalusta ja uteliaisuudesta ilman, että he tunsivat seksuaalista vetovoimaa ystäväänsä, jonka kanssa he harrastivat seksiä.

Miehet kertovat itse

Tutkimus sisältää myös suoria lainauksia miesten haastatteluista. Lue alta, mitä miehet itse kertovat taipumuksestaan harrastaa kaveriseksiä.

Pystyn samaistumaan heihin (miespuolisiin ystäviin) paremmin, koska he muistuttavat minua itseäni. Sama pätee biseksuaalisiin miehiin. Pystymme juttelemaan naisista, ja joskus olemme katsoneet heteropornoa yhdessä, ennen kuin olemme aloittaneet… (kaveriseksin)

Voimme jutella ensin pitkään ja juoda samalla kahvia. Sitten harrastamme suuseksiä ja lähdemme eri teille.

Menen reissuun tien päälle, juon olutta, lähden kaupungille katselemaan tyttöjä, ulos syömään, pelaamaan biljardia ja minulla on yksi ystävä, jonka kanssa käyn lenkkeilemässä. Tavallisesti se johtaa seksiin, mutta menemme myös ulos ja harrastamme muitakin aktiviteetteja, kun tapaamme.

He ovat miehisiä miehiä, ja tekevät miehisiä juttuja, ja he sattuvat vain harrastamaan suuseksiä miesten kanssa silloin tällöin. Tämän takia pidän tällaisista miehistä.

Jos vaimoni on poissa viikonlopun, menen ystäväni luokse ja olen hänen kanssaan päivän tai kaksi. Teemme tietysti muutakin, kuin harrastamme seksiä, käymme illallisella, shoppailemassa ja sellaista.

Kuten tutkimukseen haastateltujen miesten määrästä käy ilmi, on tutkimus rajattu hyvin pieneen ihmisryhmään ja pienelle alueelle. Ilmiön laajuudesta on siis mahdoton puhua mitään pelkästään tämän tutkimuksen perusteella. 

Lue myös: "Jokaisen miehen tulisi harrastaa seksiä toisen miehen kanssa - auttaisi ymmärtämään naisia"

Lue myös: Miesten ja naisten pahimmat seksipelot listattiin - katso top 10

Lue myös: Miehet paljastavat: "Silloin seksin harrastaminen kadutti"

Lähde: Queerty

Kilpailut

Uusimmat