Kuva: Fotolia

Aika erota? Asiat, joita ei tapahdu hyvässä parisuhteessa

28.12.2016 11:15 - Reija Saarinen

Jos suhde on kunnossa, ei kumppani esimerkiksi syytä sinua kaikesta.

Independent julkaisi sivuillaan neljä merkkiä siitä, että parisuhde on huonolla tolalla. Kyseiset merkit on listattu asiantuntijavoimin, joten niihin lienee uskominen.

Sivuston mukaan merkkejä kannattaa tarkkailla omassa suhteessaan. Jos niitä alkaa esiintyä yhä enemmän, kannattaa vakavasti pohtia sitä, onko suhteen jatkaminen enää järkevää. Mutta mistä tietää suhteen tulleen tiensä päähän?

1. Kumppanisi syyttää aina sinua

On fakta, että parisuhteessa on aina kaksi ihmistä. Siitä syystä yksin kukaan tuskin on vastuussa mistään. Jos kumppani syyttää sinua aina kaikesta, on syytä pohtia suhteen jatkamista.

- Jos tyttö- tai poikaystävä syyttää aina suhteen toista osapuolta, eikä ole lainkaan valmis panostamaan suhteeseen tai ratkomaan esiinnousseita ongelmia, on suhteesta parempi lähteä, toteaa parisuhdeneuvoja Julienne Derichs.

2. Riitelette jatkuvasti

Jos elämässänne on enemmän riitoja kuin onnenhetkiä, kannattaa suhteen jatkoa pohtia uudelleen. Pienet kinat ja riidat tietenkin kuuluvat asiaan, mutta suhde ei saa olla pelkkä taistelutanner.

- Hyvä keino tarkastella suhteen tilaa on se, että miettii onko mikään mennyt paremmaksi. Jos tuntuu siltä, että asiat eivät muutu, vain pahenevat, on aika miettiä jatkoa, hyvinvointivalmentaja Jenny Giblin kertoo.

3. Viehätyt muista ihmisistä

Jos olet oikean ihmisen kanssa, että kulutat aikaasi haaveillen söpöstä naapuristasi.

- Jos jatkuvasti käyt mielessäsi läpi erilaisia vaihtoehtoja, ei suhde ole lainkaan niin vahvalla pohjalla, kuin olet ajatellut, parisuhdeneuvoja Jonathan Bennet kertoo.

4. Homma ei tunnu oikealta

Omaa vaistoaan kannattaa kuunnella, myös suhdeasioissa. Jos tuntuu siltä, että kumppani ei ole se, kenen kanssa haluat viettää loppuelämäsi, on se varmaan totta.

- Jos tuntuu siltä, että hän ei ole Se Oikea, on se ehkä totuus, terapeutti Rhonda Milrad toteaa.

Lue myös: Uskallatko lukea? 5 ratkaisevaa merkkiä paljastavat oletko hyvässä vai huonossa suhteessa

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat