Kuva: Fotolia

Ystävyyssuhteet ovat parempia, nukut paremmin... - 5 hyvää syytä olla sinkku

14.02.2017 20:15 - Senja Rapila

Sinkkuelämässä on monia hyviä puolia, joita muun muassa erilaiset tutkimukset puoltavat. Näistä yksi on ystävyyssuhteiden parempi laatu.

Vaikka parisuhteessa on monia hyviä puolia, on myös välillä hyvä miettiä sitä, millaisia hyviä puolia sinkkuna elävän elämässä on. Independent-lehti onkin nyt listannut viisi erilaista syytä, minkä vuoksi on oikeastaan todella hyvä asia elää sinkkuna. Syitä puoltavat muun muassa erilaiset tutkimukset.

Voit lukea viisi syytä alapuolelta.

1. Ystävyyssuhteesi ovat parempia

Kuten monet ovatkin varmasti huomanneet, monet ystäväpiiristä katoavat silloin, kun he löytävät elämänsä kumppanin. Monet tutkimukset ovatkin osoittaneet, että sinkkuna viihtyvillä henkilöillä on paljon lähesemmät suhteet ystäviinsä, perheeseensä sekä naapureihinsa.

2. Olet paremmassa kunnossa fyysisesti

Vuonna 2013 tehdyssä tutkimuksessa on huomattu, että onnelliset, naimisiin menneet pariskunnat, keräävät mitä todennäköisemmin elopainoa seuraavan neljän vuoden aikana naimisiinmenon jälkeen.

Tämä pätee myös parisuhteeseen. Usein sanotaankin, että onnellisessa parisuhteessa molemmat suhteen osapuolet saattavat kerätä muutamia "rakkauskiloja".

3. Olet tyytyväisempi työhösi

Silloin kun olet sinkku, voit upottaa tunteja työntekoon ilman syyllisyydentunnetta. Independent-lehden mukaan tutkimukset myös osoittavat, että monet sinkut jopa nauttivat työstään enemmän, koska he arvostavat sitä enemmän ja haluavat vaalia uransa kehitystä.

4. Olet varakkaampi

Olipa kyse toisen luokse matkustamisesta etäsuhteessa tai pelkästään ulkona syömisestä, on tutkittu asia, että parisuhteessa useimmat henkilöt kuluttavat normaalia enemmän rahaa. Parisuhteet saattavatkin olla salakavalia rahareikiä.

Tutkimuksista onkin selvinnyt, että sinkkuna elävillä on huomattavasti vähemmän velkaa kuin parisuhteessa elävillä.

5. Nukut paremmin

Koska nukut todennäköisesti yksin, sinulla on koko sänky itselläsi, eikä sinun tarvitse kuunnella kumppanin kuorsaamista koko yötä. Ei myöskään tarvitse neuvotella - tai riidellä - nukkumaanmenoajoista tai herätä toisen tahdittoman aikaiseen herätykseen. Mikäs olisikaan sen parempaa? 

Lähde: Independent

Lue myös: Huomioi sinkkuystäväsi tunteet - 5 lausetta, joita ei kannata sanoa

Lue myös: Haitalliset tavat, jotka estävät sielunkumppanin löytymisen - ethän sorru näihin?

Kilpailut

Uusimmat