Kuva: Fotolia

Millaista seksuaaliterapia on? Asiantuntijat kertovat

12.03.2017 19:15 - Senja Rapila

Seksi on tabu, josta ei uskalleta aina puhua edes oman kumppanin kanssa.

Jokainen meistä on joskus saattanut pohtia joskus sitä, mitä seksuaaliterapiassa tapahtuu. Kokeillaanko siellä paikanpäällä erilaisia seksiasentoja kumppanin kanssa tai onko seksistä puhuminen jotenkin erityisen vaivaannuttavaa.

Nyt asiantuntijat eli seksiterapeutit ovat kertoneet Huffington Postille vastauksia yleisimpiin kysymyksiin seksuaaliterapiasta. Voit lukea kysymykset ja asiantuntijoiden vastaukset alapuolelta.

Mitä seksuaaliterapiassa tapahtuu?

Seksuaaliterapiassa ei harrasteta seksiä, vaikka monet saattaisivatkin näin kuvitella. Monet asiakkaat saattavatkin pettyä jollain tavalla, kun he huomaavat, että seksuaaliterapeutin vastaanotolla ei ole dildoja, vibraattoreita tai seksileluja.

Seksuaaliterapia on perinteistä psykoterapiaa, jossa keskitytään seksuaalisiin tunteisiin, asenteisiin, käyttäytymismalleihin ja opetukseen. Seksuaaliterapia ei koskaan sisällä seksuaalista kontaktia.

Millaiset ihmiset käyvät seksuaaliterapeuteilla? Voiko siellä käydä yksin?

Kaikenlaiset ihmiset käyvät seksuaaliterapiassa. Jotkut käyvät seksuaaliterapiassa myös yksin, jos kokevat visiitille tarvetta. Seksuaaliterapeutit kohtaavat työssään kaikenikäisiä, eri taustaisia ja eri uskonnon omaavia sinkkuja ja pariskuntia.

Jokaisella meillä voi olla ongelmia seksuaalisuutensa kanssa, riippumatta etnisestä taustasta, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

Eikö seksielämästään puhuminen tuntemattomalle ole vaivaannuttavaa?

Omasta seksielämästään puhuminen tuntemattoman ihmisen kanssa voi olla hyvin vaivaannuttavaa, sitä ei voi kieltää. Suurin osa tunteekin olonsa hyvin epämukavaksi ensimmäisillä kerroilla.

Seksi itsessään on tabu puheenaiheena ja suuri osa ihmisistä kantaa häpeää seksuaalisuutensa rinnalla. Seksuaaliterapiassa keskitytäänkin ensimmäisillä kerroilla keskustelemaan niistä asioista, jotka tuntuvat asiakkaasta mukavimmalta.

Mitkä ovat yleisimmät ongelmat, mistä seksuaaliterapeuteille puhutaan?

Erilaiset ihmiset menevät seksuaaliterapeutin luokse erilaisten ongelmien vuoksi. Jotkut käyvät seksuaaliterapeutilla madaltuneen seksivietin, erektiohäiriöiden tai orgasmin saamisen vaikeuksien vuoksi.

Jotkut saattavat tulla seksuaaliterapeutin vastaanotolle myöskin erilaisten ongelmallisten seksuaalisten käytöksen vuoksi, kuten pornoriippuvuuden vuoksi. Jotkut taas kokevat tarvitsevansa seksuaaliterapiaa kumppanin uskottomuuden jälkeen.

Antaako seksuaaliterapeutti kotitehtäviä?

Totta kai, työsi ei ole tehty sen jälkeen kun astut terapeutin toimistosta ulos. Saat mukaasi jokaisen kerran jälkeen pieniä kotitehtäviä, joita sinun tulee suorittaa ennen seuraavaa tapaamiskertaa.

Kun terapeutti pääsee jyvälle ongelmistasi, hän saattaa ehdottaa sinulle esimerkiksi jotain kirjaa luettavaksi tai vaihtoehtoisesti jotain pieniä tehtäviä kokeiltaviksi. Hyvässä seksuaaliterapiassa keskitytään tavoitteisiin ja terapeuttisi seuraa prosessiasi tarkasti.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Mikä saa miehen pitämään joko rinnoista tai pepuista? Mielenkiintoiset syyt löytyvät evoluutiosta

Lue myös: Kuinka usein sinkut harrastavat seksiä? Kysely selvitti

Lue myös: Kolme tekijää, jotka takaavat parhaan ja varmimman orgasmin - megatutkimus selvitti

Kilpailut

Uusimmat