Kuva: Fotolia

Yksi sadasta kärsii seksin ikävästä sivuvaikutuksesta - kuulostaako tutulta?

16.03.2017 17:15 - Senja Rapila - Luettu 28 104 kertaa

Seksipäänsärky eli coital cephalalgia on takuuvarma tunnelmantappaja.

Vaikka monille seksin yhteydessä orgasmin saaminen on nautinto, ei se sitä kaikille ole. Huffington Post kertoo nyt ikävästä sivuvaikutuksesta, jota monet kokevat seksin aikana. Kyseessä on väistämätön kipu, joka ilmenee juurikin orgasmin saamisen aikana tai sen jälkeen.

Seksipäänsärky eli coital cephalalgia on takuuvarma tunnelmantappaja. Mayo Clinic on jaotellut säryn kahteen eri osaan: ensimmäinen on vaimea kipu päässä ja niskassa, joka kasvaa seksuaalisen kiihottumisen yhteydessä. Toinen puolestaan iskee yhtäkkiä ja paukuttaa ohimossa, ja tämä särky ilmenee juuri orgasmin hetkellä.

Olemassa on myös kolmas sivuvaikutus, sillä seksipäänsärky voi iskeä hyvinkin vasta seksin jälkeen ja voi olla joko siedettävää tai sietämätöntä. Neurologi José Millerin mukaan päänsärky pahenee silloin kun potilas seisoo ja helpottaa hieman, kun on makuullaan.

Joillekin seksipäänsärky on säännöllinen vaiva, mutta jotkut saattavat kokea sitä vain muutaman kerran elämänsä aikana. Vaikka seksipäänsärky onkin kivuliasta, ei se ole vaarallista.

Huffington Post kertoo, että miehet kärsivät kolmesta neljään kertaan enemmän tästä kivuliaasta ilmiöstä. Syyksi epäillään sitä, että he saattavat rasittaa itseään enemmän aktin aikana. Myös matala verensokeri, magnesiumin puute voivat aiheuttaa seksipäänsärkyä. Migreenipotilailla seksipäänsärkyä esiintyy myös paljon.

Miten päästä eroon seksipäänsärystä?

Huffington Post neuvoo, että seksipäänsärkyä voi koittaa ennaltaehkäistä syömällä magnesium-rikasta ruokaa kuten pähkinöitä, avokadoa sekä täysjyvää (kuten leipää). Myös elämäntapamuutos voi auttaa, mikäli elää epäterveellisesti.

Verensokerin madaltaminen ja alkoholin vähentäminen voivat myös auttaa asiaan.

Mikäli seksipäänsärky on jatkuva ongelma, neuvoo lehti kääntymään lääkärin puoleen. Vaikka päänsärky voi olla vaaratonta, on hyvä tarkistaa, ettei sen taustalla ole mitään vakavampaa ongelmaa.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Japanilainen komistus on pornon ahkerin työmyyrä - seksikumppaneita yli 7500

Lue myös: Kuinka suuri orgasmitietäjä olet? Tee testi ja katso, mitä vastaus kertoo sinusta

Lue myös: Naiset äänestivät miehen seksikkäimmän ruumiinosan - oletko samaa mieltä?

Suosittelemme

Uusimmat