Kuva: Fotolia

Älä riko suhdetta omalla käytökselläsi - 5 tapaa, jotka voivat tuhota avioliitonkin

27.03.2017 17:15 - Senja Rapila

Pienetkin teot voivat vaikuttaa suhteen kestävyyteen, kuten itsensä kärkäs puolustaminen.

Monet asiat voivat ajaa liiton karille, mutta jotkut pienetkin asiat voivat tässä olla ratkaisevia tekijöitä. Aina syyt eivät tule suhteen ulkopuolelta, vaan sisäpuolelta. Millaiset asiat ovat siis sellaisia, jotka voivat rikkoa vahvankin avioliiton?

Voit lukea Huffington Postin listaamat kohdat alapuolelta.

1. Arvostelu ja tuomitseminen

Kun me jatkuvasti tuomitsemme ja arvostelemme suhteen toista osapuolta, on jokin todella vialla. Tämä tarkoittaa sitä, että emme pysty hyväksymään kumppanimme jotain persoonallisuuspiirrettä, joka ärsyttää jatkuvasti.

Tutustu kumppaniisi sataprosenttisesti ja vietä hänen kanssaan niin paljon aikaa kuin suinkaan pystyt. Mitä paremmin tunnet hänet, sitä syvempi suhteenne on. 

2. Itsensä puolustaminen

Puolustatko itseäsi aina kärkkäästi, jos sinua tai tekemisiäsi kritisoidaan? Valitatko jatkuvasti kumppanillesi? Kieltäydytkö kuuntelemasta häntä? Tämä on yksi parisuhteiden suurimmista, katastrofaalisimmista ongelmista, joka ajaa väkisinkin tilanteeseen, jossa suhteen tukipilarit romahtavat.

Vaikka kumppanisi kritisoisi sinua, voit opetella hyväksymään annetun kritiikin ja ottamaan siitä opiksi. Voit jopa oppia puhumaan siitä heidän kanssaan. Tämä laukaisee kriittisen tilanteen ja voit sen sijaan oppia siitä. Kukaan ei ole täydellinen.

3. Ylimielisyys

Nostatko itsesi jatkuvasti kumppanisi yläpuolelle? Oletko mielestäsi aina häntä parempi ja pistät itsesi hänen edelleen jokaisessa asiassa? Tämä on jälleen asia, joka vaikuttaa suhteeseen kuin suhteeseen negatiivisesti. Syy siihen, miksi teet näin, on todennäköisesti omat epävarmuutesi.

Ota askel taaksepäin ja keskity hetkeksi itseesi. Keskity hetkeksi oman itsetuntosi vahvistamiseen ja opi oma arvosi. Saatat jossain vaiheessa huomata, että sinulla ei ole enää mitään syytä tuntea olevasi kumppaniasi parempi. 

4. Torjuminen

Suljet kumppanisi aina ajoittain elämästäsi, et puhu hänelle, etkä halua olla hänen kanssaan missään tekemisissä. Tämä kertoo kumppanillesi sen, ettet välitä hänestä, vaikka et sitä todellisuudessa omalla käytökselläsi tarkoittaisikaan.

Opettele puhumaan kumppanillesi ja kysy kysymyksiä. Mikäli lopetatte toisillenne puhumisen, kaivertaa se välillenne syvän kuilun.

5. Negatiivisuuksiin keskittyminen

Etsitkö jatkuvasti suhteestasi negatiivisia puolia? Keskitytkö siihen, mikä suhteessanne on huonoa, sen sijaan, että miettisit suhteenne hyviä puolia? 

Opettele olemaan suhteestanne kiitollinen, sillä jos unohdat avioliittonne kaikki hyvät puolet, on liitto tuhoon tuomittu. Kun löydät suhteesta enemmän positiivisia puolia, eivät pienet huonot puolet tunnu enää niin vallitsevilta. 

Puhukaa suhteestanne positiiviseen sävyy, jakakaa unelmianne ja asioita, joita haluaisitte saavuttaa elämänne aikana. 

Lähde: Huffington Post

Lue myös: "Pettäminen houkuttaa jälleen" - 7 miestä kertovat syyt, miksi uskovat avioliittonsa päättyvän

Lue myös: Parisuhdestatus vaikuttaa todennäköisyyteen selvitä sydänkohtauksesta - tutkimus hätkähdyttää

Lue myös: Miehet kertovat unelmahäistään: "Jos olisin vastuussa omista häistäni, niitä ei tulisi"

Kilpailut

Uusimmat