Kuva: Fotolia

Haluaako mies antaa sinulle orgasmeja? Tutkimus: Kielii itsekkyydestä

27.03.2017 22:45 - Senja Rapila

Tutkimuksen mukaan miehet haluavat antaa naisille orgasmeja sen vuoksi, että he näyttävät olevansa vahvoja ja maskuliinisia.

Monesti naiset ajattelevat, että sellainen mies, joka haluaa antaa naiselleen orgasmeja, on todellinen mies, koska hän pistää naisen tyydyttämisen etusijalle. Asia ei kuitenkaan välttämättä olekaan niin, että mies pistäisi naisen etusijalle. Tuoreen tutkimuksen mukaan asia voi olla kuitenkin täysin päinvastaisesti. 

Elite Daily -sivusto uutisoi, että tutkijat ovat huomanneet, että miehet haluavat pääsääntöisesti saada naisensa tulemaan sen takia, että he haluavat sillä todistaa omaa miehisyyttään ja maskuliinisuuttaan.

- Tämä voi selittää sen, miksi jotkut miehet tuntevat painetta siitä, että heidän tulisi saada nainen laukeamaan. Ja se voi olla puolestaan syy siihen, miksi jotkut naiset teeskentelevät saavansa orgasmeja, tutkimusta johtanut Sara B. Chadwick on kertonut The Journal of Sex Research -sivustolla julkaistussa tutkimuksessa.

Miten tutkittiin?

Tutkimusta varten 810 noin 25-vuotiasta miestä täyttivät kaavakkeen, jossa kysyttiin heidän mielipiteitään stereotyyppisistä sukupuolirooleista, heidän vaivannäöstään kumppaninsa tyydyttämiseen sekä siitä, kuinka itsevarmoja he ovat oman maskuliinisuutensa suhteen.

Vaikka tutkijat toivoivatkin löytävänsä jotain muuta, he huomasivat, että tutkimukseen osallistuneilla miehillä oli päällimmäisenä mielessään oma tyydytyksensä, ei niinkään naisen tyydytys, kun he halusivat antaa kumppanilleen orgasmeja.

- Naisten orgasmit tulisi kokea uskomattomana osana seksuaalisuutta, eikä sellaisena, mitä miehet antavat naisille todistaakseen heidän omaa voimaansa ja kyvykkyyttään. Kulttuurilliset ideat maskuliinisuudesta painostavat monet miehet siihen, että heidän tulisi täyttää tietyt odotukset ja tämä vaikuttaa negatiivisesti seksuaaliseen tyydyttymiseen.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Kolme tekijää, jotka takaavat parhaan ja varmimman orgasmin - megatutkimus selvitti

Lue myös: Väite: On olemassa ääni, joka voi saada naisen laukeamaan

Lue myös: Kuinka suuri orgasmitietäjä olet? Tee testi ja katso, mitä vastaus kertoo sinusta

Lue myös: Miltä orgasmin saaminen tuntuu? Naiset kuvailevat rehellisesti - K18

Kilpailut

Uusimmat