Kuva: Fotolia

Älä juoruile miehestä ystävättärille - tuhoisat seuraukset parisuhteelle

29.03.2017 12:42 - Anna Hopi

Parhaidenkaan ystävien kanssa ei kannata jakaa kaikkea.

Naisten tapa purkaa omaa stressiä ja tyytymättömyyttä eri asoissa kiteytyy usein puhumiseen. Kun naista harmittaa oma puoliso, niin usein passiivisagressiivinen asian käsittely tapahtuu ystävien kanssa asiaa märehtimällä. Se ei kuitenkaan ole aina järkevin tapa ratkaista pulmaa.

Parisuhdetta ei hyödytä se, että avaat henkilökohtaisia asioita liiaksi ystävättärien kanssa. Monet näistä kiistakapuloista kun pitäisi selvittää sen tärkeimmän: puolison kanssa.
Jos jaat intiimejä asioita sosiaalisen sisäpiirisi kanssa, se voi helpottaa hetkeksi, mutta lopulta väljähdyttää luottamusta puolisoon. Vaikka vitsailisit kaverin kanssa vain vähän parisuhteenne rahatilanteesta, sekin on eräänlaista toisen arvostelua, joka on poissa läheisyydestä puolison kanssa.

(kuva: Fotolia)

Mikäli juoruilu ja selän takana puhuminen kantautuvat puolison korviin, hän voi kokea tämän erittäin loukkaavana. Miehen voi ollea vaikea avautua naiselle ajatuksistaan ja todellisista tunteistaan, jos hän arvaa päätyvänsä isomman komitean arvostelemaksi jonkun ajan kuluttua.

On olemassa viisi asiaa parisuhteessa, joista naisen ei kannata puhua suhteen ulkopuolisille.

1. Seksiin liittyvät asiat

Kaikenlainen seksikokemusten jakaminen on ikävää, koska seksi on sinun ja puolisosi välinen asia. Tämä vähentää intiimiyttä suhteessa. On eräänlaista "pettämistä" puhua parhaalle ystävälle millainen seksikumppani puoliso on, ja miten hän toimii missäkin tilanteessa seksin aikana. Kuuluvatko ne jutut todella bestikselle?

(kuva: Fotolia)

2. Puolison virheet

Jotkut naiset rakastavat puhua pahaa miehistä. Tunnet ehkä itsekin ystäviä, joilla on aina jotain pahaa sanottavaa kumppanistaan, ja mies on tehyt väärin siinä ja siinä asiassa. Puolison arvosteleminen muiden kuullen on hänen mitätöimistään. Se vie mieheltä hänen miehekkyyttään, ja myrkyttää todella paljon pariskunnan välistä luottamusta. Vaikka miehesi tekisi virheitä, älä siltikään jaa niitä ystävillesi.

3. Riidat

Jokaiseen suhteeseen kuuluu riitoja. Niiden sisältöä ei kuitenkaan kannata jakaa ystävättärille. Puhe kääntyy liian usein tällaisissa tilanteissa siihen, että naiset alkavat vertailemaan miehiään ja sitä, mitä miehet ovat tehneet väärin riitatilanteissa. Riitoja kannattaa miettiä itsekseen ja katsoa vähän peiliin, mikä on ollut oma osuus tilanteissa. Riidat eivät ole aina rakentavia, mutta ei ole myöskään niiden märehtiminen oman bestiksen kanssa.

(kuva: Fotolia)

4. Rahaongelmat

Joskus tulee eteen rahallisia haasteita. Mikäli tämä aiheuttaa skismaa puolison ja sinun kanssasi, ne tulee selvittää yhdessä. Perheen sisäiset asiat eivät kuulut ystävättärille. Vaikka saisit henkistä tukea, ikävien asioiden puhuminen kuitenkin kasvattaa enemmän huonoa oloa kuin purkaa sitä. Ongelmien tullessa vastaan on tärkeää tukea kumppania ja ottaa kumppanilta tukea vastaan. Kun pariskunta tukee toisiaan vaikeassa tilanteessa, suhde voi vahvistua. Jos tilanteeseen sotkee kolmannen osapuolen, parisuhteen vahvistumista ei voi tapahtua.

5. Asiat, jotka puoliso on uskonut sinulle luottamuksella

Luottamus on suhteen selkäranka. Luottamuksellisista asioista puhuminen on kumppanin henkistä pettämistä. Kun mies saa tietää, että jaat asioitanne muille, hänen on vaikeaa luottaa enää siihen, että puhutut asiat pysyvät yksityisinä. Mieti siis oman toimintasi ydimotiivia - haluatko tekemiselläsi kasvattaa ja vahvistaa luottamusta parisuhteessa, vai murentaa sitä?

(kuva: Fotolia)

Lähde: Power of Positivity.

Lue myös: Kaksi yleistä pelkoa pilaa parisuhteen helposti

Lue myös: 9 tapaa, jolla saatat tietämättäsi sabotoida suhdettanne

Lue myös: Vika ei ole aina itsessä: 4 ihmistä, jotka saattavat lihottaa sinua

Kilpailut

Uusimmat