Kuva: Fotolia

Seksuaaliterapeutit paljastavat: 7 asiaa, jotka johtavat pahimmillaan eroon!

30.03.2017 22:15 - Erica Alaluusua

Esimerkiksi poikkeavuudet seksuaalisessa halukkuudessa voivat johtaa suhteen hajoamiseen.

Seksi ei välttämättä ole suhteessa ensisijaisin asia, mutta sen toimimattomuus tai sen puute voivat vaikuttaa merkittävästi parisuhteen sujumiseen. Huffington Post kysyi kuudelta eri seksuaaliterapeutilta, mitkä ongelmat voivat vaakakupissa painaa niin paljon, että ne voivat jopa rikkoa parisuhteen. Vastauksista koostettiin seitsemän kohdan lista, jonka voit lukea alta.

1. Ette harrasta enää seksiä

Seksuaaliterapeutti Sari Cooperin mielestä suhde ilman kosketusta erottaa pareja. 

- Tällaiset parit vieraantuvat toisistaan erittäin syvästi ja pian, välillä myös tunnetasolla. Pari ei välttele pelkästään seksiä, vaan keskustelua itse ongelmasta. Se johtaa vielä suurempiin ongelmiin ja yksinäisyyteen parisuhteessa, Cooper kertoo.

2. Toinen ei ole tyytyväinen seksuaalisesti

Itsensä tunteminen halutuksi on monille tärkeä asia. Seksuaaliterapeutti Laura Watson kertoo, että ongelmiin tarttuminen on kaiken a ja o.

- Ongelman ratkaisemisessa on kyse odotusten selvittämisessä. Suhteessa tulisi miettiä, kuinka kahdenkeskinen aika voi johtaa parempaan seksielämään. Ei ole pahaksi varmistaa, että kumppanisi saa sinulta hyvää seksiä.

3. Pettäminen on syönyt loven luottamukseen

Cooperin mielestä pettämisen jälkeinen luottamuspula on vaikeaa korjata, ja seksielämän korjaaminen sitäkin haastavampaa.

- Vaatii paljon vaivaa ja työtä uskottomalta kumppanilta, jotta luottamuksen saa takaisin. Samaan aikaan petetyn tulisi ymmärtää, mitkä asiat johtivat suhteeseen. 

Cooperin mukaan peli on menetetty, mikäli pettäjä pitää kolmanteen osapuoleen yhteyttä puolisoltaan salaa.

4. Viehätysvoima on hukassa

Seksuaaliterapeutti Moushumi Ghosen mukaan pitkäkin parisuhde voi mennä helposti pilalle, mikäli viehätysvoima alkaa hiipua. 

- Joskus on kyse siitä, että suhteen toinen osapuoli on lakannut pitämästä itsestään huolta. Tietysti elämässä tapahtuu kaikenlaista ja työt, avioliitto ja perheenrakennus vievät osansa. He, jotka eivät enää viehäty kumppanistaan voivat kuitenkin olettaa, että kumppani on luovuttanut heidän suhteensa, Ghose toteaa.

5. Fyysiset rajoitteet estävät seksin harrastamisen

On monia sairauksia, jotka voivat vaikuttaa niin kyvykkyyteen kuin halukkuuteen petipuuhissa. Seksuaaliterapeutti Celeste Hirschmanin mielestä pelkkä lääkärille meneminen ei riitä, vaan ongelmasta tulisi myös kyetä puhumaan parisuhteessa. Fyysiset ongelmat päätyvät helposti kaikkien ongelmien syntipukiksi. 

- Kun näitä ongelmia syytetään seksielämän muistakin ongelmista, se estää mahdollisuuden tuoda esille omat halunsa ja tarpeensa, Hirschman sanoo.

6. Toinen suhtautuu huumorilla fantasioihin

Toisen kertoessa omista fantasioistaan, ei toisen tulisi missään nimessä nauraa päin naamaa. Seksuaaliterapeutti Ava Cadell kertoo, että omat fantasiansa pitäisi kyetä jakamaan suhteessaan turvallisesti. 

- Kerron asiakkailleni kaiken olevan neuvoteltavissa. Jos toinen haluaa tehdä jotakin, mikä toista ei kiinnosta, ehdotan molempien kertovan kolme romanttista fantasiaansa, joiden joukosta molemmat lupaavat toteuttaa yhden.

7. Toinen osapuoli tahtoo seksiä enemmän

Monessa parisuhteessa jompi kumpi tahtoo seksiä useammin kuin toinen. Tämä on seksuaaliterapeutti Megan Flemingin mielestä monien parien ongelma. Tilanteessa vähemmän seksiä tahtova osapuoli hallitsee silloin molempien seksielämää, vaikkei sitä huomaisikaan. Tämä voi johtaa katkeruuteen.

- Epäidenttiset seksihalut ovat riski salasuhteille ja erolle, jos tilanteeseen ei puututa, koska enemmän seksiä haluava henkilö ei halua elää loppuelämäänsä vähemmällä tyydytyksellä. 

Lue myös: Eikö seksi kumppanin kanssa houkuta? Lue ammattilaisten vinkit ja varoitukset

Lue myös: Miten tärkeää seksi naisille on? Tutkimus selvitti

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat