Kuva: Fotolia

Avoimessa suhteessa elävä pariskunta jakaa tarinansa: "Meillä on kaksi sääntöä"

01.04.2017 08:15 - Erica Alaluusua

Avoimessa suhteessa oleva pariskunta kertoo, että suhde toimii puhumisen, luottamuksen ja rehellisyyden avulla.

Normaalin ja avoimen parisuhteen välinen ero on se, että avoimessa suhteessa myös muut petikumppanit ovat sallittuja. Ilman omakohtaisia kokemuksia voi olla hankalaa ymmärtää, mistä avoimessa suhteessa on oikeasti kyse, tai miten suhde käytännössä toimii.

Askmen-sivusto sai haastatteluunsa pariskunnan, jotka määrittelevät suhteensa avoimeksi. Netissä tutustunut yhdysvaltalaispari James ja Savannah ovat olleet yhdessä 17 vuotta, joista yhdeksän he ovat olleet avioliitossa. Avoin parisuhde on molemmille suhteen osapuolille ensimmäinen.

"Keskustelu muiden tapailusta alkoi, kun jaoimme omia seksuaalisia fantasioitamme toisillemme, minkä jälkeen ajatus alkoi kehittyä. Puhuimme muiden ihmisten tuomisesta suhteeseemme vuosien ajan, koska ajatus kiihotti meitä ja olimme uteliaita. Lopulta päätimme toimia, jonka jälkeen aloimme aktiivisesti tapailla myös muita."

Pariskunnan suhteen toimivuuden avain on kommunikointi, ja pari puhuukin vapaasta suhteesta lähes päivittäin. Pari myös huomauttaa, ettei suhde ole avoin päivittäin, vaan he viettävät paljon aikaa myös keskenään ja perheenä. Sääntöjä heillä ei kuitenkaan avoimessa suhteessa ole.

"Olemme ylpeitä kertoessamme, ettei meillä liiemmin ole sääntöjä. Olemme olleet sellaisten pariskuntien seurassa, jotka ovat laatineet säännöt ja se on ikävää. Se rajoittaa vapauden tunnetta, jonka tällaisesta suhteesta saa. Vapaudella on valtava merkitys suhteemme onnistumisessa. Meillä on vain kaksi sääntöä: ole rehellinen ja puhu toiselle. Kun noudatamme näitä, sujuu suhteemme mutkitta."

Pari kertoo, että ulkopuolisista suhteista puhutaan niin paljon, kuin toinen haluaa kuulla. Heidän suhteessaan James on yleensä kiinnostuneempi yksityiskohtaisemmasta tarinasta kuin Savannah. Vaikka suhde on avoin, pari myöntää, että hekin ovat toisistaan välillä mustasukkaisia.

"Olemme molemmat ihmisiä ja meillä molemmilla on tunteet. Mustasukkaisuutta ilmaantuu riippumatta siitä, millaisessa suhteessa olet. Me puhumme paljon. Se on välillä hankalampaa, mutta kun puhumme asiat halki ja annamme tunteemme viiletä, voimme keskittyä taas itseemme."

Monia oletettavasti kiinnostaa, onko kumpikaan suhteen osapuolista koskaan ihastunut toiseen. Pari kertoi, että näinkin on tapahtunut. 

"Meillä on paljon itsevarmuutta sekä uskoa suhdettamme kohtaan tietääksemme, ettei kukaan tai mikään voi korvata sitä. Savannahille alkoi kerran kehittyä vahvoja tunteita toiseen mieheen, jota hän tapaili. Hän kertoi siitä ja puhuimme kaiken halki. Asiat tietysti tasaantuivat toisen miehen kanssa."

Pari kertoo, että myös jatkossa he aikovat pitää yhtä. 

"On vaikea sanoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta tiedämme olevamme parempia yhdessä. Emme voisi kuvitella tulevaisuutta ilman toisiamme."

Lue myös: Seksi muiden kanssa voi pelastaa suhteen? Avoimella suhteella suuria vaatimuksia

Lähde: AskMen

Kilpailut

Uusimmat