Kuva: Fotolia

Tuo romantiikka taas suhteeseen - keinot, joilla lähennyt kumppaniisi uudestaan

24.04.2017 20:15 - Karoliina Kotala

Monessa parisuhteessa kuumimmat huumaantumisen tunteet laantuvat usein ajan saatossa. On kuitenkin olemassa ammattilaisten keinoja, joilla jokainen voi lähentyä kumppaniinsa uudestaan.

Parisuhdeterapeutti David Schroeder kertoo parisuhteen ongelmien liittyvän yleisimmin huonoon kommunikointiin, luottamuksen puutteeseen tai kumppanin kontrolloinnin tarpeeseen. Vaikka suhteessa ei olisikaan suuria ongelmia, voivat pariskunnat usein arjen kiireen keskellä ajautua huomaamattaankin kauemmas toisistaan henkisesti.

Jos siis tuntuu, että haluat suhteeseenne uutta virtaa ja ehkä jopa rakastua kumppaniisi uudestaan, ottakaa kokeiluun neljä tehokasta ohjenuoraa:

Yhteinen kemia

Kemiaa voisi kuvata yhteytenä pariskunnan välillä ja iso osa kemiaa on haluta tietää enemmän rakkaastaan. Olkaa siis kiinnostuneempia toistenne asioista, kysykää ja kuunnelkaa. Varokaa kuitenkin liikaa keskittymästä lopputulokseen ja ottaa yhteisen kemian löytäminen osaksi päivittäistä kanssakäymistänne.

Yhteiset tavoitteet

Erilaiset tavoitteet tuovat merkitystä elämälle ja sama tapahtuu myös suhteelle, kun otatte yhteisiä tavoitteita ja päämääriä. Pohtikaa siis yhdessä mitä haluatte elämässä tavoitella, olipa kyse pienistä askelista tai suuremmista elämänmuutoksista, ja luokaa yhteisiä päämääriä.

Sitoutuminen

Sitoutuminen parisuhteeseen tarkoittaa lupausta rakastaa, olla avoin, hyväksyvä ja uskollinen rakastasi kohtaan. Kyseessä on tietoinen päätös laittaa energiansa yhteiseen suhteen, josta on toisinaan hyvä muistuttaa itseään. Pohtikaa siis yhdessä oletteko omistautuneet toisillenne riittävästi ja millaisina tekoina se näkyy.

Kommunikaatio

Joskus suhteessa saatamme sanoa toisillemme asioita, jotka voivat olla tuhoisia tai loukkaavia. Usein tällaiset asiat myös aiheuttavat negatiivisen vastareaktion. Tällöin kommunikaatio lähtee väärälle radalle ja johtaa vain uusin väärinymmärryksiin tai kommunikaatio voi katketa kokonaan. Tällaisessa tilanteessa kannattaa kuunnella ja yrittää olla reagoimatta suoraan pohtimatta ensin. Kuuntele, etsi itsestäsi ymmärrystä ja löydätte myös todennäköisemmin ratkaisun ongelmaanne. Yritä myös olla mahdollisimman tarkka puhuessasi siitä, mitä todella tarkoitat ja haluat.

Lue myös: Miksi parisuhteemme epäonnistui? Ihmiset kertovat

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat