Anorektikko punnitsi itsensä viidesti päivässä - nykyään tervettä vartaloa haukutaan

10.05.2017 17:45 - Senni Loikala

Mitä siitä, vaikka vanha lempimekko ei mahtuisi päälle? Netissä leviää kertomus nuoresta naisesta, jonka asennetta moni ei voi kuin ihailla.

Tiedätkö sen tunteen, kun vedät yllesi vanhan lempivaatteesi etkä saa vetoketjua enää kiinni? Näin tapahtui vastikään Lucylle, San Franciscossa asuvalle nuorelle naiselle, joka ei enää mahtunut kolmen vuoden takaiseen lempimekkoonsa. 

Lucy ei alkanut mollata itseään painonnoususta, vaan otti peilin edessä selfien. Vaikka mekko oli selvästi liian pieni, oli Lucylla huulillaan tyytyväinen hymy.

Nyt kyseinen valokuva leviää vauhdilla netissä. Eikä ihmekään, sillä kuvan yhteydessä Lucy kertoo selviytymistarinansa.

Syömishäiriö rajoitti elämää

Lucy sairasti ennen syömishäiriötä. ”Minulla oli tapana punnita itseni viisi kertaa päivässä ja näkemäni numeromäärä määritti, kuinka paljon onnellisuutta ja mitä aktiviteetteja sallin itselleni”, hän kertoo.

Sairaalloinen laihtumisen tarve kostautui Lucylle hyvinvointinsa menettämisen lisäksi myös ihmissuhteissa. ”Oman onnellisuuteni ja elämäni rajoittaminen päätti monet ystäväsuhteeni ja ihmissuhteeni, koska eristäydyin kotiin, jotta minulla ei olisi ollut saatavilla ruokaa.

Nyt Lucy on parantunut syömishäiriöstä. Tästä huolimatta kaikki eivät ole ilahtuneet hänen terveisiin lukemiin nousseesta painostaan. "Olen viime aikoina pohtinut paljon kehonkuvaani ja terveyttäni sen jälkeen, kun "ystäväni" sanoi minun päästäneen vartaloni rappiolle ja kehotti minua syömään vähemmän leipää", Lucy kertoo.

Tästä huolimatta Lucy ei ala enää tuskailemaan, vaikka hänen vanhat vaatteensa eivät mahdu enää päälle. Ehkä juuri tuo asenne kannattaa muistaa, kun ensi kerralla yrität pukeutua pieneksi jääneeseen vaatteeseesi? Ehkä se ei merkitsekään katastrofia.

Jos Instagram-upotus ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Julkaisimme aiemmin listan lauseista, joita ei tule koskaan sanoa anoreksiaa sairastavalle. Pääset juttuun tästä.

Kilpailut

Uusimmat