Kuva: Fotolia

Älä salaa asioita kumppaniltasi - ei tee hyvää terveydellesi

31.05.2017 16:15 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Tutkijoiden mukaan salaisuuksien pitäminen voi tuhota suhteen todennäköisemmin kuin niiden paljastaminen.

On ymmärrettävää, että pitkässä suhteessa kaikkea toisille ei tulla kertomaan. Esimerkiksi sitä, jos silloin tällöin tuntee ihastusta jotain toista kohtaan, ei välttämättä kannata aina sanoa. Myöskin rahahuolet tulee useissa suhteissa lakaistua maton alle, koska niillä ei halua huolestuttaa toista. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan salaisuuksien pitäminen kumppanilta voi kuitenkin olla todella haitallista. Tutkimuksessa perehdyttiin siihen, millaisia asioita kumppanit toisiltaan salaavat. Yleensä ne liittyivät seksuaalisiin haaveisiin tai tekoihin. Lisäksi juuri taloudelliset tekijät ja mahdolliset addiktiot nousivat esille. 

Tutkijat huomasivat, että monia sellaisia tilanteita, joissa ihminen varsinaisesti valehteli kumppanilleen, ei ollut kuin keskimäärin kaksi kuukaudessa. Sen sijaan totuuden väistely on läsnä useammin. 

Tutkijoiden mukaan salaisuuksien pitäminen tai totuuden välttäminen tekee pahaa erityisesti salailijan terveydelle. Salaisuudet aiheuttavat ahdistusta ja ne saattavat myös saada aikaan sen, ettei salailija ole täysin läsnä suhteessaan.

Jälkimmäinen seikka saa aikaan sen, että suhde saattaa lopulta kaatua siihen, että salaisuuksia pitää kumppaniltaan - jopa todennäköisemmin kuin siihen, että salaisuuden uskaltaisi kumppanille kertoa ja siitä olisi mahdollisuus selvitä yhdessä keskustelemalla. 

Lue myös: Ällöttävät asiat, joita kaikki naiset tekevät, mutta eivät myönnä - nyt saa nauraa

Lue myös: Pitkän iän salaisuus selvitettiin - yllätyitkö?

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat