Kuva: Fotolia

Älä pilaa parisuhdetta huomaamattasi! Tavat, joista kannattaa pyrkiä eroon ajoissa

31.05.2017 20:15 - Senja Rapila

Muun muassa sohvalle usein nukahtaminen sekä kotona pysyminen vaikuttavat parisuhteen onnellisuuteen.

Mitkä ovat pieniä ja välillä huomaamattomiakin tapoja, jotka voivat pilata hyvänkin parisuhteen ajan kuluessa? Voit lukea Pop Sugar -sivuston listaamat kohdat alapuolelta.

Pysytte jatkuvasti kotona

Kaikissa parisuhteissa saavutetaan jossain vaiheessa se mukavuustaso, että vietetään miltei koko viikko yhdessä kotisohvalla maaten. Se ei ole ongelma niin pitkään, kun se ei korvaa täysin muita suunnitelmianne.

Suhteen deitti-illat voivat muuttaa vuosien varrella muotoaan, eivätkä ne tule olemaan enää niin spontaaneja ja seikkailuhenkisiä, mutta on tärkeää, että vuosienkin jälkeen kokeilee yhdessä uusia asioita ja käy uusissa paikoissa. Pidä suhde virkeänä.

Katsotte asioita sormien lävitse

Saatat ajatella, että se on suhteelle pelkästään hyväksi, jos annat tiettyjen asioiden ja riitojen lipua sormiesi lävitse. Asia ei kuitenkaan ole niin, vaan oikeastaan vahingoitat suhdettanne, kun et puhu asioista jotka harmistuttavat sinua. Asioista on hyvä puhua silloin kun ne ovat ajankohtaisia, ei silloin kun on liian myöhäistä.

Nukahdatte vuoroin sohvalle

Sohvalle nukahtaminen ei varmasti kuulosta monesta ongelmalliselta parisuhteen vahvuuden kannalta, mutta se on kuitenkin harmillista, sillä siitä voi tulla tapa.

Jos parisuhteen toinen osapuoli nukahtaa aina sohvalle televisiota katsellessaan, sohva korvaa helposti sängyn. Yhdessä nukkumisesta voi tulla helposti itsestäänselvyys, eikä sitä arvosta pitkässä suhteessa enää samalla tavalla.

Yhdessä ja lähekkäin nukkuminen on kuitenkin tärkeää suhteessa, sillä se luo intiimiyden tunnetta suhteeseen. Kun nukutte erillään usein, alatte hiljalleen muodostaa henkistä muuria välillenne, joka voi vaikuttaa suhteeseenne. 

Laiskistutte seksin suhteen

Seksi muuttuu suhteen edetessä, eikä se ole niin kiihkeää kuin alkuvaiheessa. Se on täysin normaalia. Mutta voit kuitenkin päättää, ettet anna itsesi laiskistua seksin suhteen. Älä anna itsesi keksiä tekosyitä, että olet liian kiireinen tai väsynyt. Seksistä kieltäytyminen voi muuttua lopulta ikäväksi tavaksi.

Ette juhlista merkkipäiviä

Kaikki eivät tykkää tehdä isoa asiaa merkkipäivistä ja se on ymmärrettävää. On kuitenkin tärkeää tiedostaa se, kuinka pitkään olette olleet yhdessä. Voitte juhlistaa merkkipaaluja pienesti, viettämällä illan yhdessä vaikka kotisohvalla. Parisuhteen merkkipaalut muuttuvat tärkeämmiksi mitä pidempään olette olleet yhdessä.

Ette kerro huolistanne

Rakkaasi ei tiedä mitä ajattelet, ellet kerro siitä hänelle. Et voi aina olettaa, että hän osaisi arvata, että loukkaannuit hänen heittämästä vitsistään tai että hän huomaisi pienet signaalit, mitä yrität hänelle lähettää.

Älä siis valita rakkaasi käytöksestä ystävillesi, vaan sano siitä suoraan hänelle. Keskustelkaa rakentavasti ja etsikää ratkaisua pienimpiinkin murheisiin. Muista, että kärpäsestä voi kasvaa helposti härkänen, mikäli sitä ruokkii tarpeeksi kauan.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Rakastunut vai läheisriippuvainen? Merkit, joista tiedät olevasi liian kiinni suhteessasi

Lue myös: Pitääkö naisen todella olla miestä pienikokoisempi parisuhteessa? Bloggaaja herättää keskustelua

Lue myös: Miksi miehet välttelevät yhteenmuuttoa? "Ei sen arvoista, että menettäisin äitini kunnioituksen"

Lue myös: Saa nauraa: 10 toteamusta, jotka kiteyttävät täydellisesti avioliiton syvimmän olemuksen

Kilpailut

Uusimmat