Kuva: Fotolia

Onnistunut avioliitto vaatii työtä - viisi syytä, jotka voivat ajaa avioeroon

31.05.2017 17:15 - Senja Rapila

Varsinkin pitkässä suhteessa monet unohtavat sen, millaista oman kumppanin kanssa oli suhteen alkuvaiheilla. Tämä on yksi niistä asioista, jotka voivat vaikuttaa avioliittoon negatiivisesti.

Minkä vuoksi avioliitto voi päättyä lopulta kyyneliin? Pop Sugar on listannut viisi mahdollista syytä, jotka voit lukea alapuolelta:

Unohdat ystävyyssuhteen

Muistatko sen päivän, kun olitte vielä parhaita ystäviä puolisosi kanssa? Saatoitte puhua tuntien ajan kaikesta ja olitte onnellisia siitä, että saitte naida parhaan ystävänne? Vuosien aikana tämä saattaa unohtua ja se voi ajaa suhteen kuiluun.

Oletat sen toimivan ilman vaivannäköä

Hyvä ja onnistunut avioliitto tarvitsee uhrauksia ja vaivannäköä, se on selvä asia. Vaikka te ette riitele usein, ei se tarkoita sitä etteikö suhteessanne olisi parantamista. Liika mukavuuskin voi olla suhteelle myrkkyä. Välillä suhdetta tulisikin piristää, jotta se pysyy virkeänä ja jännittävänä.

Unohdat keneen rakastuit

Kukaan ei ole vuosien jälkeen sama henkilö kuin hän oli alttarilla, mutta pitkässä suhteessa on tärkeää muistaa se, millainen rakastettusi oli silloin kun astelitte alttarille. Jos kultasi oli suhteen alussa spontaani ja aina valmis seikkailuihin, ehdota hänelle esimerkiksi muutaman päivän varoitusajalla hotelliyötä tai muuta, jolla saatte hetken muistella jälleen suhteen alkuhuumaa.

Vaikka kasvamme suhteen myötä, on tärkeää ettei unohda kuka oli ennen avioliittoa. On tervettä muistuttaa itseään ja rakastettuaan aina välillä siitä, millainen oli ennen avioitumista.

Sivuutat ongelmat

Avioliitto, niinkuin parisuhteetkaan, eivät mene rikki yhdessä yössä. Taustalla on paljon muita ongelmia, joihin ei ole kiinnitetty huomiota, tai niiden on toivottu katoavan. Asioita, joista puhumista ei pidetty tärkeänä. Kun lakaiset tarpeeksi ongelmia maton alle suhteessasi, lopulta edessäsi on niin iso ongelma, ettet välttämätttä pysty enää korjata sitä.

Suhde ei ollut alkuunkaan oikea

Ehkä kiirehditte avioon liian nopeasti tai rakastuit enemmän siihen miltä hän näyttää, eikä siihen millainen persoona hän on. Mikäli olet suhteessa joka on mielestäsi laimea ja toivot sen lähtevän lentoon avioitumisen jälkeen, ei se tule todennäköisesti tapahtumaan. Älä pysyttele avioliitossa myöskään vääristä syistä.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Saa nauraa: 10 toteamusta, jotka kiteyttävät täydellisesti avioliiton syvimmän olemuksen

Lue myös: Tytär otti kuvan isästään istumassa huoneen ulkopuolella - syy saa kyyneliin

Lue myös: "Hellyyttä tarvitaan" - 75 vuotta naimisissa ollut pari antaa vinkkinsä onnistuneeseen avioliittoon

Kilpailut

Uusimmat