Kuva: Fotolia

Asiantuntija vinkkaa: Varoitusmerkit, jotka kertovat myrkyllisestä suhteesta

08.06.2017 19:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Jo muutama merkki voi kertoa siitä, että kumppani on turhan kontrolloiva.

Hyvässä parisuhteessa ei tarvitse pelätä tai kokea muutoinkaan minkäänlaista uhkaa. Jos siis omassa suhteessa huomaa tiettyjä merkkejä, on hyvä perääntyä.

Independentin haastatteleman asiantuntijan mukaan on olemassa muutamia merkkejä, joita ei koskaan saisi jättää huomiotta, edes suhteen alkuvaiheessa. Ne kun kielivät usein siitä, että suhde on menossa väärään suuntaan ja ongelmia on tulevaisuudessa luvassa.

- Yksi selkeä esimerkki on se, että kumppani kohtelee sinua epäkunnioittavasti joko julkisesti tai neljän seinän sisällä, parisuhdeterapeutti Brabara Bloomfield kertoo.

- Tämän lisäksi selkeä merkki henkisestä pahoinpitelystä on se, että kumppani on julkisissa tilanteissa todella viehättävä ja herttainen, mutta muuttuu kotona täysin toiseksi ihmiseksi.

Bloomfieldin mukaan on selkeä merkki siitä, että suhteessa esiintyy henkistä väkivaltaa, jos kumppani yrittää kaikin keinoin saada puolisonsa välttelemään ystäviään ja sukulaisiaan. Tällaiselle ihmiselle saattaa tulla mustasukkaisuuden tunteita myös siitä, että kumppani käy töissä kodin ulkopuolella.

- Tällaiset merkit kertovat todella kontrolloivasta persoonasta. Jos tällaisia tilanteita tulee eteen, kannattaa suhteesta lähteä hetimiten.

Lue myös: Ero ei ole maailmanloppu - 6 asiaa, joihin keskittyä murehtimisen sijaan

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat