Kuva: Fotolia

Oletteko ajautumassa erilleen? Teot, jotka paljastavat suhteen muuttuvan tilan

11.07.2017 15:45 - Reija Saarinen

Pienistä asioista voi huomata sen, onko suhde vakalla pohjalla.

Eron voi toisinaan nähdä jo kuukausia aiemmin. Se johtuu siitä, että elämässä muuttuu jotain, mikä näkyy myös käytöksessä monin tavoin.

Esimerkiksi se, että kaipaa entistä enemmän omaa tilaa kielii siitä, että ei ole tyytyväinen siinä missä juuri nyt on. Se näkyy muuttuneena käytöksenä kumppanille, joka hänkin ehkä osaa epäillä asioiden muuttuneen.

Mutta mistä kaikesta muusta voi huomata sen, että suhteen osapuolet ovat ajautumassa erilleen?

Toinen kaipaa enemmän omaa tilaa

Jos suhde on ajautumassa eron partaalle, on yksi selkeä merkki se, että toinen kaipaa entistä enemmän omaa tilaa. Tämä saattaa näkyä muun muassa niin, että toinen viettää enemmän aikaa muualla kuin kotona tai nukkuu mieluummin muualla kuin samassa sängyssä.

Ainoa tapa kuroa väliin kertynyt tila umpeen on se, että molemmat ovat valmiita tekemään töitä suhteen eteen. Se tarkoittaa yhdessä vietettyä aikaa.

Seksi ei ole enää osana parisuhdetta

Suhteen alussa seksi on usein se liima, joka sulattaa parin yhteen. Tietenkin vuosien karttuessa määrä vähenee, mutta täysin loppumaan sitä ei saa päästää. Jos seksiä ei ole suhteessa lainkaan, saattaa olla, että myös muu intiimiys puuttuu. Se taas vaikuttaa suhteeseen, etenkin jos päätös seksittömyydestä ei ole yhteinen.

Ärtymys lisääntyy

Kun suhde on tulossa tiensä päähän, alkavat monet asiat siinä omassa rakkaassa ärsyttää. Toisen mässytys, nauru tai puhe saattaa olla maailman ärsyttävintä, vaikka alun perin juuri siihen ihastuikin.

Kaikki aika kuluu puhelimen kanssa

Puhelimen taa on helppo piiloutua. Se on oiva keino silloin, kun ei halua kohdata toista. Kun parit alkavat etääntyä toisistaan, kuluu puhelimen kanssa enemmän aikaa kuin yhdessä. Se nostetaan käsille aina kun mahdollista, jotta vältytään katseelta ja puheilta.

Ajatukset ovat enemmän menneessä kuin tulevassa

Jos miettii enenemässä määrin suhteen menneisyyttä kuin tulevaisuutta, on se selkeä merkki siitä, että suhde on ajautumassa tiensä päähän. Jos tulevaisuudessa yhteistä elämää ei näe, on parempi ehkä laittaa suhteelle stoppi.

Lue myös: Psykologien mukaan tietynlainen käyttäytyminen kielii siitä, että pari tulee eroamaan

Lue myös: Välillä rakkaus loppuu äkkiarvaamatta - hälyttävät merkit siitä, ettei hän enää rakasta sinua

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat