Kuva: Fotolia

Ethän uhraa ystävyyssuhteita kumppanisi takia? 6 paljastavaa merkkiä kertovat

11.07.2017 21:45 - Emmi Moilanen

Yksi hälytysmerkki on se, jos huomaat puhuvasi vain siitä, mitä kumppanillesi kuuluu ja mitä olette viimeksi tehneet yhdessä.

Erityisesti tuoreessa parisuhteessa on normaalia viettää kumppanin kanssa niin sanottua kuherruskuukautta, jolloin haluaa viettää kaiken mahdollisen vapaa-ajan toisen kanssa. Mitä pidemmälle parisuhde ajan saatossa kehittyy, sitä tärkeämpää on muistaa pitää kiinni myös omista menoistaan ja ystävistään.

Elite Daily -sivusto listasi hälytysmerkit jotka kertovat siitä, että saatat uhrata ystävyysuhteet seurustelukumppanisi takia.

1. Huomaat peruvasi tapaamisia ystäviesi kanssa

…ja vain sen takia, että haluat viettää kaiken mahdollisen vapaa-ajan kumppanisi seurassa. Erityisen huolestuttava tilanne on silloin, kun ystäväsi huomautelevat sinulle tästä suoraan.

2. Et tiedä, mitä ystävillesi kuuluu

On mahdollista, että viimeisestä kavereiden kesken vietetystä illasta on kulunut liikaa aikaa silloin, kun et edes muista, milloin viimeksi olet kysynyt ystäviesi kuulumisia.

3. Kun vietätte aikaa yhdessä, puhut vain parisuhteestasi

Vaikka parisuhde on merkittävä osa elämääsi, muista kuitenkin, että elämässä tulisi olla myös muuta sisältöä. Uusien kokemuksien hankkiminen myös ystävien kanssa on ensiarvoisen tärkeää. Yhteisten kommellusten muisteleminen vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnettanne tehokkaasti myös jälkikäteen.

4. Elämäsi pyörii vain seurustelukumppanin ympärillä

Kun ystäväsi kysyvät pitkästä aikaa kuulumisiasi, huomaat kertovasi vain siitä, mitä kumppanillesi kuuluu tai mitä olette viimeksi tehneet yhdessä.

5. Vähättelet sinkkuystäviesi ongelmia

Muista, että ongelmia harvoin voi vertailla keskenään. Muista olla siis tukena, kun ystäväsi harmittelee sinulle sydänsurujaan. Malta myös olla vertailematta sinkkujen kokemia ongelmia siihen, mitä itse olet kokenut parisuhteesi aikana.

6. Huomaat, että ystäväsi ovat ottaneet etäisyyttä sinusta

Olet huomaamattasi saattanut antaa ystäviesi ymmärtää, että heidän seura ei enää kiinnosta sinua samalla tavalla kuin ennen. On mahdollista, että he ovat ottaneet tästä tahattomasta vinkistäsi opiksi ja automaattisesti vähentäneet yhteydenpitoa sinuun.

Jos siis huomaat ystäviesi käytöksen sinua kohtaan muuttuneen, ota rohkeasti heihin yhteyttä ja jutelkaa pitkästä aikaa asiat kunnolla halki. On todennäköistä, että myös he ovat kaivanneet seuraasi ja ilahtuvat esimerkiksi kutsustasi kahville tai elokuviin.

Lue myös: Miten paras ystävä eroaa muista ystävistä? Katso hulvaton video

Lue myös: Onko vierelläsi todellinen ystävä? Merkit, joista tiedät löytäneesi kultakimpaleen

Lue myös: 20 asiaa, jotka ovat tuttuja parhaille ystäville

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat