Kuva: Fotolia

Lasten kanssa häihin? 4 asiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota

12.07.2017 11:45 - Henna Koste

Lapsenvahtia ei välttämättä löydy, vaikka koko suku olisi koolla.

Hääparit jakautuvat kahtia, kun kysytään halutaanko lapsia mukaan häihin. Pienet vieraat tuovat juhliin kuitenkin myös paljon iloa ja elämää. Jos lapset ovat tervetulleita, kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin.

Juhliminen on erilaista kuin ennen lapsia

Häät saattoivat joskus tarkoittaa shampanjaa, tanssimista hiestä märkänä ja myöhäistä kotiin lähtöä. Lapsen kanssa kuohujuomat voivat vaihtua vaipan vaihtoon ja omien eväiden syömiseen. Saatat myös koittaa hillitä lapsen huutoa kirkossa ja vahtia, ettei hän tuhoa hääkakkua.

Vaikka koko suku on paikalla, lapsenvahtia ei löydy

Paljon ihmisiä, paljon hoitajia. Ei välttämättä. Monet haluavat keskittyä itse juhlaan ja hääpariin, jolloin lapset jäävät vain vanhempien vastuulle.

Aseta rajoja

Hääpäivä on ennen kaikkea morsiamen ja sulhasen, ei lasten. Lapset voivat innostua karjumaan kesken papin puheen tai juosta häätanssin aikana hääparin vieressä. Vaikka tempaus tuntuisi suloiselta, hääpari ei välttämättä arvosta sitä.

Suunnittele kotiinlähtö

Vaikka yksi väsynyt lapsi ei vielä juhlatunnelmaa latista, voi tilanne olla toinen jos kiljuvia pikkuvieraita on parikymmentä. Hanki lastenhoitaja tai varaudu lähtemään kotiin normaalia aiemmin.

Lähde:

PopSugar

Kerroimme hiljattain tuoreeseen tutkimukseen perustuvat tärkeimmät seikat, joilla lapsesta kasvatetaan kunnon kansalainen. Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat