Kuva: Fotolia

Parisuhteessa on neljää erilaista intiimiyttä - kuinka läheisiä te olette?

25.07.2017 20:15 - Anna Hopi

Henkinen läheisyys on sielujen samankaltaisuutta.

Kun puhutaan intiimiydestä kahden ihmisen välillä, sillä voidaan tarkoittaa monenlaisia asioita. Parisuhteissa on tyypillistä, että rakastavaiset lukevat toisiaan väärin ja ymmärtävät toisen toiveita eri tavoin kuin mitä oma kulta tarkoitti. Your Tango -sivuston mukaan intiimiys on yksilöllinen kokemus. Toiselle se voi olla puhetta, kun taas toiselle kosketusta.

Voi olla hyvä selvittää puolison kanssa jutellen, millaista intiimiyttä hän kaipaa elämäänsä. Näin osaat antaa hänelle sen, mitä hän tarvitsee. Selvitä myös itsellesi se, mikä on sinun syvin tarpeesi parisuhteessa.

Katso alta neljä erilaista tapaa olla kumppania lähellä.

1. Fyysinen läheisyys

(kuva: Fotolia)

Henkilö, jolle kosketus on tärkein intiimiyden muoto, tarvitsee päivittäistä silittelyä, hyväilyä ja hierontaa. Hän tuntee itsensä halutuksi, kun toinen koskee häntä. Kosketus herättää hänen aistinsa auki, ja hän tuntee läheisyyden ja turvallisuuden tunteen. Kosketuksesta syntyvä yhteys on muutakin kuin seksuaalista - se liittyy hellyyteen ja lohdutukseen. Halaus voi pelastaa tällaisen ihmisen päivän.

2. Emotionaalinen läheisyys

(kuva: Fotolia)

Jollekin ihmiselle on elintärkeää voida ilmaista tunteensa vapaasti. Kun hän saa itkeä surunsa ja nauraa naurunsa niin, että kumppani hyväksyy hänen tunneilmaisunsa täysin, henkilö tuntee olevansa kotona. Tunnetason paljaus on monelle pelottava asia, ja ihmiset parisuhteissakin pelkäävät näyttää todelliset tunteensa. Emotionaalista intiimiyttä kaipaava saa eniten voimaa siitä, kun saa jakaa kumppaninsa kanssa tunteensa.

3. Älyllinen läheisyys

(kuva: Fotolia)

Kumppani voi kuulua myös ihmisryhmään, jolle älyllinen intiimiys on suhteen perusta. Hän haluaa jakaa kanssasi ajatuksensa ja sen, mikä saa hänet hyrräämään ja innostumaan elämässä. Kun hän huomaa olevansa samanhenkinen ja kiinnostunut samoista asioista kanssasi, hän tuntee läheisyytenne kasvavan

4. Henkinen läheisyys

(kuva: Fotolia)

Henkilö saattaa kaivata myös syvempää sieluntason yhteyttä toiseen ihmiseen. Silloin kuka tahansa kumppani ei kelpaa. Oletko koskaan ollut ihmisen kanssa, joka tekee sieluasi myöten sinulle hyvää? Henkinen läheisyys on samankaltaista asennetta elämään. Ehkä olette molemmat luonnonlapsia, jotka ihastelevat kauneutta ympärillään, tai ehkä jaatte saman synkän gootti-elämäntavan.

Lähde: Your Tango.

Lue myös: https://www.voice.fi/suhteet/a-141241

Kilpailut

Uusimmat