Kuva: Fotolia

Kolme käytösmallia, jotka tuhoavat parisuhteen - ethän syyllisty?

28.07.2017 12:45 - Iiro Myllymäki

Muun muassa mykkäkoulun pitäminen on tuhoisaa parisuhteelle.

Parisuhteessa on ennen kaikkea kyse kommunikaatiosta. Jos teillä ei ole kumppanisi kanssa avointa keskusteluyhteyttä, suhde on ennemmin tai myöhemmin tuomittu epäonnistumaan.

Elite Daily kysyi elämäntapavalmentaja Kali Rogersilta, millaiset käytösmallit pilaavat parisuhteen. Kävi ilmi, että kaikki mallit liittyivät nimenomaan siihen, miten parisuhteessa toiselle osapuolelle puhutaan. Vältä siis näitä käyttäytymistapoja:

1. Oletat asioita sen sijaan, että kysyisit

Omiin olettamuksiin jumittautuminen on Rogersin mukaan varmin keino tuhota parisuhde pitkässä juoksussa. Tämä johtaa usein väärinkäsityksiin. Sen sijaan, että tekee omia kielteisiä päätelmiään, kannattaakin ottaa mietityttävät asiat rohkeasti puheeksi kumppanin kanssa.

- Mitä enemmän kommunikaatiota teidän kahden välillä on, sitä helpompaa teidän on ymmärtää toisianne, Rogers sanoo.

2. Pidät mykkäkoulua

Hiljaisuus ei ratkaise parisuhteen ongelmia. Mykkäkoulu vain pidentää kiistatilanteita, kun taas avoin keskustelu auttaa kiistatilanteissa heti eteenpäin.

- Hiljaisuutta voi hyvinkin pitää tunteellisena väkivaltana kontekstista riippuen. Se on ehdottomasti yksi huonoimmista tavoista ratkaista konflikteja parisuhteessa, Rogers sanoo.

Jos kiistan puhjetessa tarvitset hieman omaa aikaa miettiäksesi asioita ja viilentääksesi tunnepuuskia, se on täysin hyväksyttävää. Tällöin tämä kuitenkin kannattaa ilmaista avoimesti kumppanille sen sijaan että vetäytyisi omaan hiljaisuuteensa sanomatta mitään.

3. Patoat tunteitasi

Monet pelkäävät ottaa hankalia tuntemuksiaan puheeksi kumppanille, koska he pelkäävät kumppanin pitävän heidän avautumisiaan raskaina ja ylimääräisenä valittamisena. Tämän pelon myötä tunteet patoutuvat hiljalleen ja jonain päivänä ne purkautuvat hallitsemattomasti.

Näin ollen omista tuntemuksista kannattaa puhua heti niiden ilmettyä eikä pelätä tällaisen avautumisen olevan taakaksi kumppanille. Jos haluat kritisoida kumppaniasi jostakin, se kannattaa opetella tekemään rauhallisesti ja liikoja syyllistämättä.

Lue myös: Miehet paljastavat: 10 tärkeintä piirrettä, jotka toivomme tyttöystävältä löytyvän

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat