Kuva: Fotolia

Rankka ero takana? 5 asiaa, jotka vaikeinkin sydänsuru opettaa

31.07.2017 16:45 - Emmi Moilanen

Vaikea ero voi opettaa tunnistamaan paremmin sen, millaista rakkautta ja parisuhdetta etsii itselleen tulevaisuudessa.

Parisuhteen päättyminen on usein vaikea kokemus, joka muuttaa perusteellisesti koko elämäntilanteen. Vaikeaa eroa läpikäydessä joskus voikin tuntua siltä, onko rakkaus ollut kaiken sen henkisen kivun arvoista. Aika parantaa haavat, kuten vanha sanontakin sen kertoo, ja on totta, että parisuhteen päättyminen opettaa meille monia asioita elämästä sekä itsestämme.

Thought Catalog -sivusto kokosi yhteen tärkeimmät opetukset, jotka vaikeinkin ero opettaa.

5 asiaa, jotka sydänsurut opettavat:

1. Opit luottamaan omiin vaistoihisi ja tunteisiisi yhä enemmän. Tämä kohta pätee erityisesti silloin, jos epäilyksesi kumppanin luotettavuutta kohtaan ovat heränneet jo parisuhteen aikana, paljon ennen eropäätöstä.

2. Yksi vaikean eron tärkeimmistä opetuksista on se, että ennen pitkää huomaat olevasti vahvempi kuin luuletkaan. Sydänsurujen myötä huomaat selviytyväsi tilanteista, jotka vaativat rohkeutta ja pelottomuutta kohdata täysin uudenlainen elämäntilanne yksin.

3. Opit myös hyväksymään sen, että asioiden ja eron käsittely ottaa oman aikansa. Huomaat, että kyseessä ei ole kilpailu siitä, kumpi päättyneen suhteen osapuolista siirtyy ensimmäisenä elämässään eteenpäin. Tärkeintä on se, että otat riittävästi aikaa itsellesi ja varmistut siitä, että saat myös vaikeimmatkin tunteet käsiteltyä omassa tahdissasi ilman kenenkään painostusta.

4. Ymmärrät, että sinun ei tarvitse jahdata ketään tai rukoilla kumppaniasi pysymään parisuhteessa. Jos molemmat eivät tunne oloaan hyväksi suhteessa, suuri rakkauden osoitus voi olla myös se, että osaa päästää toisen ihmisen ajoissa menemään.

5. Sydänsurut ja vaikea ero voivat opettaa sinut myös tunnistamaan paremmin, millaista rakkautta todella ansaitset elämääsi. Jos suhde on päättynyt riitaisissa ja epäluottamuksen sävyttämissä merkeissä, jatkossa todennäköisesti tunnistat yhä paremmin, millaisia piirteitä et kaipaa tulevalta parisuhteeltasi ja kumppaniltasi.

Lue myös: Rehelliset merkit siitä, että suhteenne on tullut tiensä päähän

Lue myös: Valheet, joita ihminen kertoo itselleen eron jälkeen - kuulostaako tutulta?

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat