Kuva: Fotolia

Naiset kertovat: Asiat, jotka olisimme halunneet tietää ennen avioliittoa

03.08.2017 13:15 - Emmi Moilanen

Kielimuuri puolison sukulaisten kanssa tai kompromissien määrä saattaa yllättää avioliitossa elävät.

Avioliittoon ladataan usein paljon odotuksia ja mielikuvia siitä, millaista yhteinen elämä tulee olemaan. Vaikka rakastavaiset kokisivatkin olevan onnellisia naimisissa ollessaan, on yleistä, että avioliiton tuomat elämänmuutokset voivat myös yllättää.

MindBodyGreen-sivusto kokosi yhteen naisten ajatuksia avioliitosta ja siitä, mitkä asiat he olisivat toivoneet tietävänsä ennen alttarille astelemista. Suomensimme parhaat kertomukset alle.

Muiden asenteet

“Menin hiljattain naimisiin eikä minua ole koskaan elämässäni onniteltu niin paljon. Saavutukset uralla? Ei iso juttu. Avioliitto? Ilmeisesti, se näyttää olevan paras asia mitä olen koskaan tehnyt. En rakasta tällaista ja toivon, että ilmapiiri laantuu pian.”

“Olisin toivonut tietäväni, kuinka eri tavalla koko maailma kohtelee minua. Jotenkin yhdeksän vuoden parisuhteeni otettiin vihdoin vakavasti työkavereideni, perheenjäsenten, ystävien ja tuntemattomien silmissä. Miestäni ja minua alettiin yhtäkkiä kohdella kuin aikuisia, mikä on kummallista, sillä me olemme täsmälleen samoja ihmisiä kuin ennen avioliittoakin.”

Kompromissien tekeminen

“Tämän sanominen ja taaksepäin katsominen on ehkä hieman naiivia, mutta olisinpa tiennyt, kuinka paljon kompromisseja avioliittoon liittyy. Avioiduin nuorena, joten avioliitto näytti silmissäni maailman helpoimmalta asialta. Nyt näen selkeämmin kuinka paljon tämä antaa ja ottaa. Erityisesti silloin, kun lapset olivat nuoria, avioliitto oli paljon antamista itsestään. Silti, en vaihtaisi kolmenkymmenenvuoden liittoani mihinkään.”

Sukulaiset ja kielimuuri aiheuttavat vaivaa

”Olisinpa tiennyt kuinka paljon vihaisin hänen äitiään.”

“Kunpa olisin tiennyt, kuinka paljon avioliiton myötä täytyy sopeutua myös miehen perheeseen. Soitan aina töiden jälkeen äidilleni, mutta ajan jakaminen hänen ja anoppini kanssa on raskasta. Ja on uuvuttavaa selittää samat asiat kahteen kertaan. Kääntöpuolena on tosin se, että on mieletöntä, kun olen saanut toisen fiksun naisen elämääni. Häneltä voin kysyä myös toisenlaista näkökantaa asioihin kuin omalta äidiltäni.”

”Mieheni on meksikolainen. Kun menimme naimisiin, aliarvioin espanjan opettelun tärkeyden. Olo tuntuu eristetyltä illallispöydässä tai lomilla miehen perheen kanssa, sillä minulla ei ole aavistustakaan mistä he keskustelevat. Nyt otan yksityistunteja, joten toivottavasti pystyn osallistumaan heidän keskusteluihinsa mahdollisimman pian.”

Suhteen arkipäiväistyminen

”Toivon että olisin tiennyt, kuinka tärkeää on kertoa kaikesta puolisolleen ja pitää hänet kartalla siitä, mitä elämässäni on meneillään. Kun olet naimisissa, iso osa parisuhdetta on arkipäiväisten asioiden hallinnoimista. Älä unohda kertoa puolisollesi uusista ystävistäsi tai hauskoista asioista, joita kohtasit päivän aikana. Niin, jätä huomiotta neuvo, joka ohjeistaa ratkomaan riidat ennen nukkumaanmenoa. Joskus niin on vain pakko tehdä.”

Lue myös: Naiset kertovat: Asiat, jotka saavat mielenkiinnon sammumaan

Lue myös: Miehet kertovat: Naisten itsensä vihaamat piirteet, joita oikeasti rakastamme

Lähde: MindBodyGreen

Kilpailut

Uusimmat