Kuva: Fotolia

Riiteletkö kumppanisi kanssa? 3 merkkiä siitä, että riitanne ovat normaaleja

04.08.2017 18:45 - Iiro Myllymäki

Normaalin rajoissa pysyvässä riitelyssä asiat selvitetään heti eikä jäädä kantamaan kaunaa.

Parisuhteessa riidat ovat liki väistämättömiä. Monesti ne puhdistavat ilmaa, mutta väärin hoidettuina riidat voivat jättää pitkäaikaisetkin jäljet suhteeseen. Elite Daily kysyi parisuhdeasiantuntija Erika Ettiniltä, mitkä merkit kielivät siitä, että riidat ovat vielä normaalin puitteissa. Nainen listasi kolme tekijää:

1. Puhutte asiat halki heti

Oikeaoppisen riidan merkki on Ettinin mielestä se, että se ratkaistaan yhdellä istumalla. Passiivis-aggressiivisuus ja mykkäkoulun pitäminen ovat tämän vastakohtia.

- Kuuntele toista ihmistä, selitä mikä olo sinulle tulee hänen käytöksestään, yritä olla huutamatta ja yritä ymmärtää toisen mielipide. Älä sulkeudu tai kävele vain pois, Ettin neuvoo.

(kuva: Fotolia)

2. Ette jää kantamaan kaunaa

Hyvän riidan merkki on se, että riidassa käsitellyt asiat eivät ponnahda esiin tulevissa konfliktitilanteissa. Jos riidasta jää jotakin hampaankoloon, jäät kantamaan kaunaa toista osapuolta kohtaan ja tämä tunne saattaa ryöpsähtää esiin tulevaisuuden riidoissa.

3. Ette pidä kirjaa toistenne virheistä

Riitojen terveellinen käsittely johtaa siihen, että ette jää pitämään ikään kuin listaa toistenne aiemmin tekemistä ”virheistä”. Rakentavat riidat tunnistaa siitä, että niissä riidellään yhdestä asiasta kerrallaan eikä tuoda aiempia riidanaiheita esille.

Lue myös: Yleiset riidat, joihin rakastavaiset sortuvat – 5 keinoa, joiden avulla ratkaiset erimielisyydet

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat