Kuva: Fotolia

Yleiset riidat, joihin rakastavaiset sortuvat – 5 keinoa, joiden avulla ratkaiset erimielisyydet

19.07.2017 18:15 - Emmi Moilanen

Erimielisyydet omien jälkien siivoamisesta ja erilaiset seksuaaliset halut voivat kiristää välejä parisuhteessa.

Jokaisessa parisuhteessa tulee vastaan vaikeampia aikoja, jolloin riitojen määrä lisääntyy. On myös normaalia, että rakastavaiset huomaavat kiistojensa koskevan aina samoja vanhoja aiheita.

Lifehack-sivusto listasi yleisimmät parisuhteessa koetut riidat ja selvitti myös keinot, joiden avulla erimielisyyksiä voi kokeilla ratkaista.

1. ”Miksi aina minun täytyy tehdä aloite seksin harrastamiseen?”

Etenkin pitkässä parisuhteessa on normaalia, että osapuolten seksuaaliset halut eivät aina kohtaa. Tällainen ajanjakso suhteessa voi jatkua pitkäänkin, ja aiheuttaa parisuhteen osapuolten välille ylimääräistä jännitettä ja kitkaa.

Ennen turhautumista ja riidan aloittamista olisikin hyvä ottaa asia rauhallisesti puheeksi kumppanin kanssa. Käykää vakava keskustelu siitä, minkä takia toinen tuntee haluttomuutta. Ilmaise kumppanillesi selkeästi myös asiat, jotka toivoisit olevan eri tavalla seksielämänne osalta. On mahdollista, että pelkästään tietämättömyys toistenne haluista ja toiveista on aiheuttanut väärinymmärrystä makuuhuoneen puolelle.

2. ”Meillä ei ole varaa ostaa kivoja asioita koska tuhlaat rahamme turhuuksiin”

Parisuhteessa yksi iso riidan aiheuttaja voi olla raha-asiat ja yhteinen taloudenhallinta. On haastavaa, jos toinen teistä haluaisi kuluttaa varoja matkusteluun, kun taas toinen osapuoli pitäisi säästämistä järkevämpänä ratkaisuna.

Keskustelkaa raha-asiat läpi ilman kuumenevia tunteita ja sopikaa, mitkä menot vaativat säästämistä ja yhteistä kustantamista. Toimiva ratkaisu rahasta aiheutuviin riitoihin voikin olla selkeät pelisäännöt siitä, että yhteiset menot ja laskut maksetaan ensin puoliksi, jonka jälkeen omia tienestejään saa käyttää mielensä mukaan shoppailuun, kauneushoitoihin tai viihde-elektroniikkaan.

3. ”Voisitko joskus siivota omat jälkesi?”

Ihmisillä voi olla hyvinkin erilainen käsitys siisteydestä. Haastavaksi tämä muodostuu silloin, kun saman katon alla asuu kaksi henkilöä, joiden siivoustottumukset poikkeavat täysin toisistaan.

Tekemättömistä kotitöistä nalkuttamisen sijaan kokeile saada rakkaasi ymmärtämään, minkä takia sinusta on erityisen tärkeää, että myös hän kiinnittäisi enemmän huomioita yhteisen kotinne siisteyteen. Voit myös kokeilla keinoa, että alat siivota vain omat jälkesi ja odotat, milloin myös toinen osapuoli herää todellisuuteen. Tällä tavalla voit yrittää konkretisoida hänelle, että taloudessanne asuu kaksi henkilöä, jotka sotkevat elinympäristöänne aivan yhtä paljon.

4. ”Miksi emme koskaan tee asioita, joita minä haluaisin kokea?”

On ongelmallista, jos parisuhteessa toinen osapuoli sanelee säännöt, joiden mukaan aina toimitaan. Tuo siis rohkeasti myös oma äänesi kuuluviin, sillä kompromissien teko on tärkeä osa hyvinvoivaa parisuhdetta.

Välillä voi kuitenkin tuntua siltä, että molempia miellyttävää ratkaisua on mahdotonta löytää. Tällaisissa tilanteissa erinomainen vinkki riitojen välttämiseen on sopia, että kumppanisi saa valita ensin itseään miellyttävän tavan viettää vapaa-aikaanne. Tämän jälkeen sinä saat päättää, missä vietätte esimerkiksi seuraavan vapaan viikonloppunne ja valitset myös aktiviteetit sen mukaan, mitkä sinusta tuntuvat erityisen kiinnostavilta. Näin vietätte yhteistä parisuhdeaikaa, johon molemmat osapuolet ovat varmasti tyytyväisiä.

Lue myös: Millainen kumppani olet? Horoskooppimerkki kertoo

Lue myös: Sana, joka auttaa riidan sovittelussa - ota haltuun omassa suhteessasi

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat