Kuva: Fotolia

3 pelastavaa kysymystä sinulle, joka tunnet erkanevasi kumppanistasi - lue keskustelunavaajat

14.09.2017 21:15 - Senja Rapila

Mikäli parisuhteesi tuntuu kuihtuvan kasaan, on aika keskustella kumppanin kanssa siitä, mitä sen pelastamiseksi voi tehdä.

Mikäli sinusta siis tuntuu siltä, että olette kumppanisi kanssa ajautumassa erilleen, kannattaa kysyä itseltään - ja kumppaniltaan - alla olevat, Elite Daily -sivuston julkaisemat, kysymykset:

1. Tuntuuko sinusta siltä, että voitte kasvaa suhteessanne yksilöinä ja yhdessä?

Ensimmäisenä kysymyksenä on tietenkin se, että oletteko kasvamassa erilleen suhteessa, ja että tunteeko kumppanisi samoin. Muotoile kysymys kuitenkin parempaan muotoon niin, että tunnetko voivanne kasvaa suhteessa yhdessä ja yksin.

Ideaalisuhteessa molemmat osapuolet tuntevat vielä olonsa sinkuiksi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että paahtaisi menemään kaupungilla ja harrastaisi seksiä muiden kanssa. Tunnette olosi sinkuiksi sen vuoksi, että pystytte olemaan täysin omia itsejänne ja elää itsenäisesti. Parisuhde on vain oiva lisä itsenäisyyteen, mutta ette rakenna koko minuuttanne sen varaan.

Kysy siis tämä kysymys kumppaniltasi selvittääksesi sen, että johtuuko kuilu välillänne siitä, että olette menettämässä osan identiteetistänne suhteeseen.

2. Mikä tekee sinut suhteessa onnelliseksi? Millä tilanteen voisi parantaa?

Aloittakaa keskustelu siitä, mitä rakastatte ja kunnioitatte suhteessanne.

Sen jälkeen, kun olette puhuneet siitä mikä kaikki on ihanaa siinä, kun olette yhdessä, pääsette siihen, mihin teidän tulisi kiinnittää enemmän huomiota suhteessa. Jokaisessa suhteessa on jotain, mikä vaatii parannusta. Jopa pariskunnilla, jotka ovat olleet 50 vuotta yhdessä.

Muista se, että ei ole helppoa tietä korjata suhdetta. Yhdessä kasvaminen ja oppiminen ovat ne keinot, joilla pystyt aloittamaan suhteen korjausprosessin.

3. Mitä läheisyys tarkoittaa sinulle?

Onko teillä molemmilla samanlainen käsitys siitä, millaista suhteen intiimiyden tulisi olla? Joillekin läheisyys tarkoittaa kerran viikossa näkemistä, jotkut vaativat jatkuvaa yhdessäoloa, tai ainakin että näkisi useamman kerran viikossa.

Kumpikaan edellä mainituista ei ole väärin, mutta tässä tilanteessa joudutte tekemään kompromisseja, mikäli teillä on täysin erilaiset käsitykset intiimiydestä. Molempien tulisi joustaa ja varmistaa, että oma kumppani saa sen verran läheisyyttä mitä hän tarvitsee.

Jos olette kasvaneet kumppanisi kanssa erilleen, voi olla, että joudutte tekemään muutoksia elämäänne, jotta voitte kasvaa jälleen yhteen. Joskus nämä ovat käytännöllisiä muutoksia. Jos syy siihen, että ajaudutte erilleen, on yövuorosi töissä, ehkä uudenlainen työrytmi voi pelastaa suhteen. Jos oikeasti haluatte saada suhteen toimimaan, tulee sen eteen tehdä töitä ja joitain uhrauksia.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Pienet asiat, jotka tekevät suhteesta uskomattoman vahvan - löytyvätkö suhteestasi?

Lue myös: Älä roiku kuolleessa suhteessa - 4 merkkiä, joista rakkauden hiipumisen huomaa ajoissa

Lue myös: Tutkimus: Nainen on suhteessa onnellisempi, jos mies on vähemmän viehättävä

Kilpailut

Uusimmat