Kuva: Fotolia

Tavat, jotka ovat yhteisiä kaikille seksuaalisesti hyvinvoiville parisuhteille

26.09.2017 15:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Nauru ja aikataulutus tekevät hyvää pariskuntien seksielämälle.

Seksi on olennainen osa parisuhdetta. Etenkin suhteen alussa sitä on runsaasti ja toisesta on lähes mahdotonta pitää näppejään erossa.

Ajan myötä tilanne kuitenkin usein muuttuu. Onneksi liekkiä voi kuitenkin pitää yllä, jos todella haluaa.

Alla listattuna muutamia tapoja, jotka asiantuntijoiden mukaan yhdistävät heitä, jotka todella ovat tyytyväisiä omaan seksielämäänsä.

1. He raivaavat kalentereistaan aikaa seksille ja suhteen hoitamiselle, jos sitä ei muuten saada järjestymään. On selvää, että spontaani seksi on parasta, mutta oikeasti arkikiireiden keskellä siihen harvoin on aikaa tai mahdollisuutta. Kun seksi aikataulutetaan, antaa se viestin siitä, että välittää kumppanistaan ja haluaa tehdä kaikkensa suhteen onnellisuuden eteen.

2. Heille seksistä puhuminen on helppoa ja vaivatonta. Se ei aiheuta mitään nolosteluja, vaan on molemmille täysin luonnollista. He kertovatkin avoimesti sen, mikä tuntuu hyvältä ja mitä uutta sängyssä mahdollisesti tahtoisi kokeilla.

3. He ymmärtävät, että suhteen hoitaminen vaatii muutakin kuin seksiä. He huomioivatkin toisensa myös makuuhuoneen ulkopuolella ja nostattavat tunnelmaa esimerkiksi tekstiviestin avulla.

4. He ovat kiinnostuneita oman kumppaninsa haaveista ja toiveista. He kehittävät mielellään seksiä ajan kuluessa, eivät vain pidättäydy tutussa ja turvallisessa.

5. He nauravat yhdessä niin makuuhuoneessa kuin sen ulkopuolellakin. Tämä leikkisyys näkyy myös makuuhuoneessa ja tekee seksistä entistä jännittävämpää ja parempaa.

6. He tekevät makuuhuoneessa vain kahta asiaa, nukkuvat ja harrastavat seksiä. Muutoin kyseinen huone on rauhoitettu kaikelta toiminnalta. Jos tv valtaa myös makuuhuoneen, loppuu seksuaalinen läpikäyminen myös yllättävän nopeasti. Myöskään töitä ei kannata makuuhuoneen puolelle tuoda.

7. He eivät odota täydellisyyttä. He tietävät, että seksi ei ole sellaista kuin elokuvissa. Se saattaa olla kömpelöä ja outoa, mutta heidän huumorinsa ansiosta pienet kömmähdykset eivät haittaa.

Miksi seksi sitten loppuu ajan kuluessa? Kerroimme aiemmin siitä, mitkä ovat suurimmat syyt avioseksin loppumiselle. Tuon artikkelin voit lukea täältä.

Lue myös: Uskomukset uusiksi - moni nainen haluaa enemmän seksiä kuin heidän kumppaninsa

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat