Kuva: Fotolia

Tuhoaako tauko suhteenne lopullisesti? 4 merkittävää tekijää

26.10.2017 19:15 - Senja Rapila

Asiantuntijoiden mukaan tauon ottaminen suhteessa päättyy todennäköisimmin eroon.

Oletteko päättäneet haluavanne suhteeseenne taukoa, jotta pystytte ajattelemaan omassa rauhassanne suhteen tulevaisuutta? Onko ideana kuitenkin palata sen jälkeen takaisin yhteen?

Monia pelottaa, että suhteesta otettu tauko voi johtaa lopulliseen eroon, vaikka suhde  ei välttämättä todellisessa kriisissä vielä olisikaan. Asiantuntijoilta on nyt kysytty sitä, että missä vaiheessa tauon ottaminen suhteesta merkitsee lopullista eroa.

Voit lukea Elite Daily -sivuston asiantuntijan listaamat merkit alapuolelta.

1. Jos ongelma on ulkoinen, suhteen voi ehkä pelastaa.

Jos suhteessanne on ongelmia, jotka ovat suhteenne ulkopuolisia, on mahdollisuus saada suhde pelastettua jopa ilman taukoa. Esimerkiksi työn aiheuttama stressi, ulkopuoliset ihmiset kuten perheenjäsenet, asumisjärjestelyt tai muut voivat tuoda suhteeseen jännitettä, joka voi laueta tauon aukana.

Jos pidätte tauon ja lopulta puhutte tauon jälkeen asiasta, voitte yrittää keksiä yhdessä siihen ratkaisun. Mikäli ette onnistu keksimään ratkaisua, on todennäköisesti helpompaa erota. Tauon aikana on kuitenkin todella helppo vältellä keskustelua ja asian ajattelua, joten tauko voi olla johdattelu eroon.

2. Jos tauko heikentää välistä suhdettanne, on tauko ajautumassa eroon.

Jos tauon aikana suhteen toinen osapuoli - tai molemmat osapuolet - harrastaa seksiä muiden ihmisten kanssa, voi se aiheuttaa esimerkiksi pettämisen ja luottamuspulaa suhteeseen, joka heijastuu suhteenne jatkoon niin, ettei suhteenne enää toimi.

Myös siinä tapauksessa jos kumppani ei tiedä siitä, että toinen on harrastanut seksiä muiden kanssa tauon aikana, heikentyy suhde huomattavasti.

3. Jos nautit tauosta ja omasta ajastasi, on tauko ajautumassa todennäköisesti eroon.

Asiantuntijat kertovat, että mikäli nautit tauolla olemisesta, todennäköisesti ajattelet viihtyväsi paremmin sinkkuna. Tauot onkin tarkoitettu omien ajatuksien keräämiselle ja tunnustelemiselle. Jos olet huomattavasti onnellisempi ilman kumppaniasi, on todennäköistä, että suhde ei tuonut parhaita puoliasi esille.

4. Jos olet itsevarmempi tauon jälkeen, merkkaa se eron mahdollisuudesta.

Joskus et edes tiedä kuinka epävarma olet parisuhteessasi ennen kuin jäät siitä tauolle. Tauon aikana itsevarmuutesi saattaa kohota pilviin, jonka jälkeen huomaat, ettet saa suhteesta enää mitään itselleni.

Parisuhteen tarkoitus on kohottaa itsetuntoamme ja tehdä meistä voimakkaampia ja rakastettuja. Niiden tarkoitus ei ole valaa meitä pohjamutiin ja kyseenalaistamaan voimiamme.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Kuinka saat suhteesi kestämään koko loppuelämän? 12 neuvoa

Lue myös: Millaisia lauseita naiset tahtovat seksin aikana kuulla? Kysely selvitti

Lue myös: Herkut, eläinten parittelu... - Oudotkin asiat, jotka saavat miltei jokaisen kiihottumaan

Kilpailut

Uusimmat