Kuva: Fotolia

Orgasmi auttaa pudottamaan painoa - ja neljä muuta hyvää syytä harrastaa seksiä

27.10.2017 21:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Maailmasta löytyy kasapäin syitä sille, miksi kannattaa hypätä pehkuihin oman kullan kanssa.

Seksi tekee hyvää niin keholle kuin mielellekin. Se auttaa lievittämään stressiä ja lähetää parisuhteen osapuolia. Näiden lisäksi on kuitenkin olemassa kosolti muita syitä sille, miksi petipuuhiin kannattaa sukeltaa.

1. Iho hehkuu

Orgasmi saa aikaan sen, että verenkierto lisääntyy. Tämä taas johtaa siihen, että iho hehkuu ja ihmisestä tulee terveen ja hyvinvoivan näköinen.

2. Paino putoaa

Joidenkin tutkimusten mukaan orgasmi auttaa hillitsemään ruokaan liittyviä himoja. Ja juuri sen vuoksi, se auttaa painonpudotuksessa. Kun mieli ja keho on tyydytetty, ei herkkuja yksinkertaisesti tee mieli.

3. Kipu hellittää

Seksi ja ennen kaikkea orgasmi auttavat myös kiputiloihin. Muun muassa migreeni ja PMS-oireet helpottavat seksin myötä. Tämä johtuu siitä, että seksin aikana vapautuu oksitosiinia, joka on luonnollinen, kipua lievittävä opiaatti.

4. Lisää elinikää

Tutkimusten mukaan säännöllinen seksi lisää kehossa vasta-aineiden määrää, mikä taas auttaa suojautumaan infektioilta. Tämä lisää elinvuosia.

5. Vähentää riskiä sairastua syöpään

Aiemmassa tutkimuksessa todettiin, että noin 21 kuukausittaista siemensyöksyä vähentää merkittävästi miehen riskiä sairastua eturauhassyöpään jopa 33 prosentilla.

Lue myös: "Miksi emme enää harrasta seksiä?" - avioliitossa elävät avautuivat suhteestaan

Lue myös: Tiesitkö? Seksiä ei kannata harrastaa vatsa kovana

Kilpailut

Uusimmat