Kuva: Fotolia

Onko suhteenne rakkautta vai pelkkää himoa? 4 merkkiä paljastaa

03.11.2017 21:15 - Iiro Myllymäki

Rakkaussuhteessa toista osapuolta ei pyritä kontrolloimaan, toisin kuin pelkkään himoon perustuvissa suhteissa.

Kun elämäänsä on saanut jonkun ihanan ja romanttisessa mielessä kiinnostavan ihmisen, alkaa miettiä, mitä nämä kaikki tunteet oikein ovat. Onko tässä tuoreessa suhteessa kyse rakastumisesta vai ohjaako pelkkä himo suhdettanne? Joskus näitä on hankala erottaa toisistaan. Elite Daily on listannut neljä tekijää, joiden avulla rakkauden ja himon voi erottaa toisistaan.

1. Himokkaat ihmissuhteet muodostuvat nopeasti

Jos himo ohjailee suhdettanne, kaikki tapahtuu nopeasti. Saatatte siirtyä parisuhteeseen vain alkuhuuman vallassa tietämättä kunnolla toisistanne merkittäviä asioita. Sen sijaan rakkaus muodostuu usein hitaammin. Himo voi syntyä ensisilmäyksellä, rakkaus harvemmin.

2. Himo on kontrolloivaa

Rakkaussuhteessa molemmat osapuolet ovat tasavertaisia keskenään, eikä kumpikaan yritä manipuloida toista. Himon ohjailemassa suhteessa toista sen sijaan saatetaan yrittää kontrolloida.

- Ihastuessaan ihminen on kontrolloiva. Rakkaudessa kontrollointia puolestaan vältetään. Rakkaussuhteessa ymmärrämme, että olemme kaikki itsenäisiä yksilöitä, jotka etsimme omaa täyttymystämme, sanoo parisuhdevalmentaja Monica Parikh.

3. Himokkaat suhteet hajoavat riitelyyn

Riidat ovat liki väistämättömiä ihmissuhteissa. Jos suhde on pelkkää fyysisyyteen perustuvaa himokkuutta, se tuskin kestää riitoja. Rakkaussuhteet puolestaan tulevat riidoista vain vahvemmiksi, ja suhteen osapuolet alkavat ymmärtää toisiaan entistä paremmin.

4. Himosuhteet perustuvat vain seksuaaliseen kemiaan

Himon vallassa seksuaalivietti on todella korostunut. Himoon perustuvissa suhteissa ei välttämättä halutakaan tutustua toiseen osapuoleen sen syvällisemmin. Rakkaussuhteissa puolestaan seksivietti on huomattavasti pienemmässä roolissa, sillä suhteeseen kuuluu niin paljon kaikkea muutakin ja tavoitteena on oppia tuntemaan vastapuoli mahdollisimman syvällisesti.

Lue myös: Jos kyseessä on tosirakkaus, 3 asiaa eivät muutu suhteessa koskaan - oletko samaa mieltä?

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat