Kuva: Fotolia

Uuvutko draamakuningattaren tempauksiin? Myrkyllisimmät ystävätyypit listattiin

15.12.2017 12:15 - Anna Hopi

Kaikkien ystävyyksien ei ole määrä kestää läpi elämän.

On olemassa ihmisiä, jotka ovat tulleet hetkeksi jakamaan arkea kanssasi, mutta joiden kanssa yhteinen sävel ei toimi pidemmän päälle. Lisäksi on olemassa ihmisiä, joiden läsnäolo on myrkyllistä ja vahingoittavaa. Opettele näkemään ympärilläsi ne ihmistyypit, jotka suistavat sinut tasapainosta ja saavat sinut voimaan pahoin.

FamilyShare -sivusto listasi neljä ystävätyyppiä, jotka tuovat elämään haasteita.

1. Tukahduttaja

(kuva: Fotolia)

On hienoa, että ystäväporukkaan kuuluu jäsen, joka aina huolehtii toisista. Tämä ystävätyyppi soittelee aina kysyäkseen vointiasi, varmistaa että pääset turvallisesti kotiin pitkän bileillan jälkeen ja vierailee kotonasi kun olet sairas. Äidillinen suhtautuminen voi kuitenkin pitkällä aikavälillä tuntua ahdistavalta. Tukahduttamisen huomaa, jos ystävä alkaa puuttua puhetapaasi tai oikoa käytöstäsi. Hän antaa neuvoja, vaikka et niitä kysyisikään. Yritä tehdä tälle ystävällesi selväksi, että pärjäät itsenäisesti omassa elämässäsi.

2. Draamakuningatar

(kuva: Fotolia)

Draamakuningatar on ystäväporukkasi jännittävin ihminen. Hänelle aina sattuu ja tapahtuu, ja hän osaa myöskin kertoa sattumuksista viihdyttäviä tarinoita. Ikäväksi homma menee, kun viihde muuttuu draamaksi. Jos sinusta alkaa tuntua, että ystäväsi vetää sinut mukaan omiin draamoihinsa ja järjestää vaikeita tilanteita, ota etäisyyttä häneen. Esitä hänelle suoraan terveitä rajoja ja kerro hänelle suoraan, mitä rajoja et halua ylitettävän.

3. Kapinallinen

(kuva: Fotolia)

Kapinallinen ystävä etsii niin ikään elämäänsä jännitystä ja kapinoi auktoriteetteja vastaan. Hän on rentun naispuolinen vastine, ja etsii ehkä rakkautta, mutta vääristä paikoista. Tämä ystävä tarkoittaa hyvää, mutta huomaat usein joutuvasi ongelmiin hänen kanssaan. Ystävällä saattaa olla taustalla alkoholin liikakäyttöä, huonoja kumppanivalintoja ja liiallista juhlimista elämässään, ja jos itse arvostat rauhallista arkea, voit kokea hänen tuovan kaaosta elämääsi.

4. Pikkusisko

(kuva: Fotolia)

Hän on ystävä, joka ihailee sinua ja pitää sinua esikuvanaan. On hienoa, että ystävä arvostaa tekemistäsi. Jos kuitenkin koet, että ystävä tukeutuu sinuun liiaksikin, on taas aika asettaa omia rajoja. Ystävän on määrä oppia omat oppiläksynsä elämässä, hän ei tarvitse aina apuasi.

Moni arvostaa pitkiä ystävyyssuhteita, mutta joskus ystävyydet juuttuvat tiettyyn ikään tai elämänvaiheeseen, eivätkä tunnu enää vuosien edetessä luontevilta. Tällöin on suotavaa miettiä, kaipaatko tällaista ystävää elämääsi.

Lähde: FamilyShare.

Lue myös: Miten paras ystävä eroaa muista ystävistä? Katso hulvaton video

Lue myös: Milloin on aika luopua ystävyyssuhteesta? Katso paljastavat merkit

Kilpailut

Uusimmat