Kuva: Fotolia

Mikä on hyvän seksielämän salaisuus? Yli 20 vuotta yhdessä olleet pariskunnat paljastavat

19.12.2017 20:45 - Senja Rapila

"Kysymme toisiltamme mitä pidämme erilaisista alusasuista, paikoista, missä haluaisimme harrastaa seksiä."

Pitkässä suhteessa seksielämä voi ottaa takapakkia, kun matkan varrella tulee ylä- ja alamäkiä. Sen vuoksi suhteen seksielämän eteen tulisikin tehdä töitä. Useiden kymmenien vuosien pituisissa parisuhteissa ja avioliitoissa seksielämän kipinän ylläpito onkin tärkeää.

Millä tavoin pitkässä suhteessa elävät pitävät kipinän elossa? Voit lukea Women's Health -julkaisulle kerrotut asiat alapuolelta.

Naimisissa yli 20 vuotta

"Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä 16-vuotiaista lähtien. Olemme olleet toistemme ensimmäiset kaikessa, ja olemme vieläkin onnellisesti naimisissa. Jotta saamme kipinää vällyjen väliin, kysymme usein toisiltamme 'seksikkäitä kysymyksiä'. Kysymme toisiltamme mitä pidämme erilaisista alusasuista, paikoista, missä haluaisimme harrastaa seksiä. Lista tuntuu loputtomalta. Pitkät suhteet voivat muuttua helposti tylsiksi, mutta provokatiivisien kysymyksien kysyminen pitää homman hauskana."

"Se, että olemme aina valmiita tekemään muutoksia suhteessamme, pitää seksielämämme tulisena. Oli se sitten esileikin aloittamista aikaisin päivällä vihjaillen, mitä voisi tapahtua myöhemmin tai uusiin leluihin tutustumista. Olemme valmiita tekemään sen, mikä tekee seksistä uutta ja  jännittävää. Ja äläkä unohda naurua; jos naurat seksin aikana, sinulla ei ole ongelmia pitää kipinää elossa."

Naimisissa yli 30 vuotta

"Yksi niistä asioista millä pidämme seksielämämme virkeinä, on kokeilunhalu. Kun meidät tutustutettiin seksileluihin, sillä oli suuri merkitys. Se teki seksistä jälleen hauskaa! Sekoitamme pakkaa ja kokeilemme mennä mukavuusalueiden ulkopuolelle."

"Salaisuus on, että olemme vaimoni kanssa vieläkin intiimeissä väleissä: pidämme toisistamme ja olemme toistemme parhaita ystäviä. Se vie meidät vaikeiden aikojen yli, kun tuntuu siltä, että 'emme rakasta' toisiamme. Vaimoni sanoo aina, että rakastaminen on valinta, ei tunne. Sen vuoksi että olemme kokeneet paljon yhdessä, hyviä ja huonoja aikoja, tiedämme, että olemme aina toistemme tukena."

"Miehelläni ja minulla on ollut aina vahva ja tyydyttävä seksielämä, vaikka siinä on ollut ylä- ja alamäkiä. Avain hyvään suhteeseen on se, että vaikka et olisikaan sillä tulella, sinun on välillä tehtävä sen tiimin hyväksi. Tarkoittaen sitä, että vaikka kumppani ei olisikaan sillä tuulella, hänen tulisi osallistua muhinointiin ja esileikkiin ja katsoa mihin asiat menevät. Joskus olen liian stressaantunut ajatellakseni seksiä, mutta tiedän aviomieheni tarvitsevan sitä. Se on ainoa asia mitä suhteen ulkopuolelle ei voi jakaa, joten vaali sitä. Ole avoin uusien asentojen kokeilulle ja etsi uusia tapoja tyydyttää kumppaniasi."

Lähde: Women's Health

Lue myös: Riidat, jotka kuuluvat onnelliseen parisuhteeseen - oletko samaa mieltä?

Lue myös: Tehkää suhteestanne entistä parempi inspiroivan rakkaushaasteen avulla - katso ohjeet

Lue myös: Tee elämästäsi helpompaa ja onnellisempaa – 28 asiaa, jotka kannattaa karsia välittömästi

Kilpailut

Uusimmat