Kuva: Fotolia

Ottaako ystävyys enemmän kuin antaa? Hälytysmerkit, jotka paljastavat myrkyllisen kaverisuhteen

03.01.2018 13:45 - Emmi Moilanen

Jos olo tuntuu jatkuvasti negatiiviselta ja tylsistyneeltä on mahdollista, että kavereidesi seurassa et saa irti itsestäsi parasta puoltasi.

Hyvät ystävyyssuhteet tuovat paljon iloa elämään ja parhaiden kavereiden kanssa vietetty aika saa energiatasosi nousemaan. On kuitenkin mahdollista, että ajan saatossa välit ystäviin muuttuvat ja ennen pitkää saatat huomata, että kaverisuhteesi ovat muuttuneet energiasyöpöiksi.

Elite Daily kokosi yhteen hälytysmerkit joita kannattaa tarkkailla erityisesti silloin, jos epäilet ystävyyssuhteidesi kuluttavan liikaa energiaasi.

1. Pienetkin asiat käyvät hermoillesi

Ystävyyssuhteen alussa saatoit sivuuttaa kavereidesi ärsyttävät piirteet olankohautuksella. Uutuudenviehätyksen laannuttua nämä käsittelemättömät asiat voivat kuitenkin alkaa rasittaa ystävyyttänne ja huomaat ärtyväsi aiempaa herkemmin.

Tässä tilanteessa on hyvä harkita, voisiko etäisyyden ottaminen tuoda toivottua helpotusta tilanteeseen. Pienen tauon jälkeen olet ehtinyt käsitellä mieltäsi painavia asioita, jolloin ne ovat helpompi puhua läpi myös yhdessä ystäviesi kanssa.

2. Olet tylsistynyt etkä enää viihdy heidän seurassaan

Viettäessäsi aikaa ystäviesi kanssa saatat huomata, että naurun määrä on vähentynyt etkä saa enää samanlaista mielihyvää yhdessä tekemistänne asioista kuin ennen. On mahdollista, että olette viettäneet liian tiiviisti aikaa toistenne seurassa ja pidätte enää yhteyttä vain totutun tavan vuoksi.

Tässä tilanteessa olisi hyvä ottaa askel taaksepäin ja haukata happea. Pieni etäisyyden ottaminen ja oma aika virkistävät kaverisuhteita.

3. Huomaat olevasi liian riippuvainen ystävistäsi

Liian tiivis yhteydenpito ystäviin voi aiheuttaa myös sen, että ennen pitkää huomaat olevasi riippuvainen heistä. Tästä voi kieliä esimeriksi se, että olet äärettömän pettynyt ja vihainen, jos heille ei sovi ehdottamasi tapaaminen etkä tämän jälkeen oikein tiedä, mitä muutakaan tekisit.

Ystävistäsi on saattanut alkaa tuntua raskaalta se, että luotat heidän olevan aina saatavillasi. Tällaisessa tilanteessa olisi parasta opetella nauttimaan omasta ajasta ja siitä, että et tarvitse aina muita ihmisiä ympärillesi ollaksesi onnellinen.

4. Et tunne olevasi paras versio itsestäsi heidän seurassaan

Olette saattaneet ystävystyä esimerkiksi kurssilla, jonka opettajasta ette kumpikaan pitäneet. Tai kenties olette löytäneet yhteisen sävelen työpaikan kahvihuoneessa purnatessanne työtehtävistänne. Jos ystävyyttänne kannattelee vain valittamisen ja pahan puhumisen ilmapiiri on mahdollista, että kaverisuhde tuo esiin vain negatiiviset puolesi jättäen ihastuttavat piirteesi täysin varjoon.

5. Ystäväsi tuomitsevat tai eivät huomioi mielipiteitäsi

Yksi suuri hälytysmerkki myrkylliseksi muuttuneesta ystävyydestä on se, että huomaat mielipiteidesi ja toiveisi kaikuvan kuin kuuroille korville.

Terveessä kaverisuhteessa ystävien tulisi olla halukkaita tekemään kompromisseja, jotta jokainen tuntisi olonsa huomioiduksi ja hyväksytyksi. Tulee kuitenkin muistaa, että kukaan meistä ei ole täydellinen ja mieltä painavat asiat on hyvä puhua halki. Usein ristiriitojen esille ottaminen ja hetken aikaa etäisyyden pitäminen vain vahvistavat ystävyyssuhdetta, eivätkä aja teitä erilleen.

Lue myös: Kummalliset asiat, jotka paras ystäväsi todennäköisesti tietää sinusta – samaistutko?

Lue myös: Onko rinnallasi todellinen ystävä? Merkit, joista tiedät

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat