Kuva: Pixabay

6 helppoa keinoa lisätä läheisyyttä parisuhteessa – jopa tehokkaampia kuin seksin harrastaminen

11.01.2018 09:45 - Emmi Moilanen

Yhteisen ajan viettäminen alasti ilman aikomustakaan harrastaa seksiä kasvattaa tehokkaasti pariskunnan henkistä yhteyttä.

Seksin harrastaminen on yksi yleisimmistä keinoista osoittaa rakkauttaan omaa kumppaniaan kohtaan. Petipuuhat kasvattavat myös niin fyysisen kuin henkisenkin läheisyyden määrää parisuhteessa.

Thought Calaog listasi keinot, jotka lisäävät läheisyyttä pariskunnan välillä jopa paremmin kuin seksin harrastaminen.

1. Yhdessä matkustaminen

Yhdessä matkustaminen lähentää pariskuntaa tehokkaasti, sillä reissatessa luotte runsaasti yhteisiä muistoja. Matkoilla pääsette viimeistään myös selville toistenne sellaisista piirteistä ja tavoista, joita olette halunneet syystä tai toisesta pitää salassa toisiltanne; olipa kyse sitten huonosta stressin sietokyvystä tai ujostelevista vessakäynneistä toisen kuullen.

2. Tunteista avoimesti puhuminen

Jos uskallatte näyttää avoimesti tunteet toisen edessä, kielii tämä siitä, että koette syvää luottamusta ja läheisyyttä toisianne kohtaan. Esimerkiksi itkeminen kumppanin nähden osoittaa hänelle, että sinulla ei ole tarve piilotella tai rajoittaa tunteitasi hänen seurassaan.

3. Konfliktien ratkaiseminen yhdessä

Myös riitely ja ongelmien ratkaiseminen yhdessä kasvattavat tehokkaasti läheisyyttä rakastavaisten välillä. Riidellessä teillä molemmilla on yhteinen päämäärä ja haluatte todennäköisesti löytää kumpaakin osapuolta miellyttävän ratkaisun. Vastoinkäymisten jälkeen huomaatte välinne olevan entistä vahvemmat, ja olette myös jälleen kasvaneet kumppanuksina hieman.

4. Ajan viettäminen alasti

Ajan viettäminen alasti on hyvä keino lisätä läheisyyttä kumppanin kanssa. Vaatteiden riisumisen ei aina tarvitse automaattisesti tarkoittaa seksin harrastamista. Nakuna oleminen saa teidät itsenne suhtautumaan lempeästi itsessänne myös niihin kohtiin, joita olette aiemmin halunneet jostain syystä piilotella kumppanin katseelta. Huomaatte, että voitte luottaa toisiinne täydellisesti, sillä toinen ei tuomitse tai katso arvostelevasti vaan pelkästään rakastaen.

5. Hiljaisuus

Intiimit välit myös henkisellä tasolla omaava pariskunta ei aina tunne tarvetta täyttää hiljaisia hetkiä turhilla sanoilla. He tuntevat olonsa täysin mukavaksi saadessaan vain viettää aikaa toisen seurassa. Hiljaisuus heidän välillään ei muutu jännittyneeksi tai kiusaantuneeksi.

6. Fyysinen läheisyys ilman seksiä

Spontaani halailu, suutelu ja söpöily ovat erinomaisia keinoja läheisyyden sekä hellyyden määrän lisäämiseksi. Fyysisen kontaktin ei tarvitse johtaa seksin harrastamiseen saakka, sillä jo pieni kosketus riittää kertomaan kumppanillesi sen, että olet läsnä häntä varten.

Lue myös: Lauseet, joilla ehkäiset riidat parisuhteessa - oletko jo kokeillut?

Lue myös: Paras aika seksin harrastamiseen selvitettiin - parantaa myös unenlaatua

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat