Kuva: Shutterstock

Odottaako rakkaus toisessa kaupungissa? 5 seikkaa, joita pohtia ennen parisuhteen takia muuttamista

06.03.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Vaikka vatsassa leijailisi vaaleanpunaiset perhoset, on hyvä tehdä varasuunnitelma myös sen varalle, jos yhteinen elämä uudella paikkakunnalla ei ota onnistuakseen.

Muuttaminen on suuri elämänmuutos ja voi aiheuttaa runsaasti stressiä. Erityisen suuren muutoksen paikkakunnan vaihtaminen aiheuttaa silloin, jos muuttaminen tapahtuu rakkauden ja parisuhteen perässä. Olipa olo kuinka rakastunut tahansa, maltti on valttia tässäkin asiassa.

Elite Daily listasi viisi tärkeintä kysymystä, joita jokaisen tulisi pohtia tarkkaan ennen toiselle paikkakunnalle rakkauden takia muuttamista.

1. Onko kyseessä henkilö, jonka kanssa voisit kuvitella viettäväsi koko loppuelämän?

Kun kyseessä on uudelle paikkakunnalle muuttaminen, maltti on valttia, vaikka vatsanpohjassa leijailisivat vaaleanpunaiset perhoset. Suuria elämänmuutoksia pohtiessa tärkeää on se, että parisuhteenne on saavuttanut sellaisen tason, josta voit olla varma. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedät sisimmässäsi rakkaasi olevan sopiva elämänkumppani juuri sinulle ja olet valmis tekemään hänen kanssaan yhteisiä, pitkän tähtäimen suunnitelmia.

2. Millainen taloudellinen tilanteenne on?

Ennen saman katon alle muuttamista olisi hyvä käydä kumppanin kanssa vakava keskustelu siitä, millainen rahatilanteenne on ja millä tavalla aiotte hoitaa menojen maksamisen yhteisessä taloudessanne. Onko kumppanisi esimerkiksi valmis maksamaan yhteisiä menojanne myös sinun puolestasi silloin, jos et heti työllisty uudella paikkakunnalla?

3. Jos suhde ei toimikaan, mikä on varasuunnitelmasi uudella paikkakunnalla?

On mahdollista, että saman katon alla syntyy ryppyjä rakkauteen. Tämän takia olisikin hyvä miettiä etukäteen, mikä on varasuunnitelmasi silloin, jos parisuhde tulee päätökseensä. Tai löytyykö sinulta tukiverkosto riittävän läheltä silloin, kun tunnet tarvetta ottaa omaa aikaa yhteisen kodin ulkopuolella?

4. Oletteko molemmat yhtä sitoutuneita parisuhteeseenne?

Vaikka vastaus voi aluksi tuntua itsestään selvältä, olisi kuitenkin hyvä ottaa aikaa itselleen ja pohtia, minkä takia sinä olet se osapuoli, joka muuttaa toiselle paikkakunnalle rakkauden perässä. Hälytysmerkki parisuhteen yksipuolisuudesta voikin olla se, jos esille ei nouse yhtään konkreettista syytä sille, miksi juuri sinun on helpompi vaihtaa asuinpaikkakuntaa.

5. Asuuko hän kaupungissa, jossa oikeasti viihdyt?

Tee suuntaa antava lista asioista, millä tavalla haluat viettää esimerkiksi seuraavat kolme vuotta uudessa kotikaupungissasi. Vaikka parisuhde on merkittävä osa elämääsi, on hyvä miettiä valmiiksi myös työtilannetta, kouluttautumista, omia harrastuksia sekä sitä, millaisissa paikoissa pääset tutustumaan uusiin ja samanhenkisiin ihmisiin kuin sinä.

Lue myös: Merkit, jotka kertovat, että ette ole valmiita muuttamaan yhteen

Lue myös: Elätkö etäsuhteessa? 9 tapaa vahvistaa rakkautta välimatkasta huolimatta

Lähde: Elite Daily

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat