Kuva: Fotolia

Elätkö etäsuhteessa? 9 tapaa vahvistaa rakkautta välimatkasta huolimatta

02.08.2017 13:15 - Emmi Moilanen

Arkipäiväiset hellyydenosoitukset ovat mahdollisia myös silloin, kun välimatkaa rakastavaisilla on useita satoja kilometrejä.

Kaukosuhde vaatii pariskunnalta runsaasti luottamusta toisiaan kohtaan, sekä uskallusta kohdata yhdessä täysin uudenlainen elämäntilanne. Kun rakastavaisten välillä on useita satoja kilometrejä, on tärkeää pystyä luottamaan toisen rehellisyyteen ja siihen, että kumppani on myös sitoutunut noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä sekä rajojanne.

Lifehack-sivusto listasi myös muut yksinkertaiset tavat, jotka saavat parisuhteen kipinän pysymään yllä pitkästä välimatkasta huolimatta.

1. Puhukaa tuhmia

Vaikka ette olisikaan tottuneet tuhmiin puheisiin aikaisemmin, kuumat puheenaiheet voivat piristää kaukosuhdetta mukavasti. Kun fyysinen läheisyys ei ole mahdollista, asioista puhumisen ja itsensä ilmaisun merkitys korostuu yhä tärkeämmäksi osaksi suhdetta. Tämä pätee myös seksielämään.

2. Tehkää samoja asioita

Aloittakaa katsomaan samaa televisiosarjaa tai kuunnelkaa samaa musiikkia. Sopikaa säännöllisesti yhteisistä ajanviettotavoista, sillä ne yhdistävät teitä myös silloin, kun välillänne on jopa satoja tai tuhansia kilometrejä välimatkaa. Saatte teitä yhdistäviä keskustelunaiheita esimerkiksi kirjasta, jonka kummatkin ovat lukeneet tai kokeilkaa ottaa yhteiset kävelylenkit osaksi arkeanne videopuhelun välityksellä.

3. Sopikaa yhteisiä päämääriä

Kaukosuhde on usein vain väliaikainen elämäntilanne, jonka takia olisikin tärkeää, että pariskunta suuntaa ajatuksiaan myös etäsuhteen jälkeiseen aikaan. Tämä vahvistaa keskinäistä luottamustanne, kun tiedätte kuuluvanne toistenne pitkäntähtäimen suunnitelmiin. Tämä muistuttaa konkreettisesti myös siitä, että välimatka on vain ohi menevä vaihe elämässänne. 

4. Antakaa toisistanne muistuttavat lahjat

Nämä asiat voivat olla mitä vain; avaimenperä, cd-levy täynnä lempimusiikkianne, tuoksu tai vaate… Mitä tahansa, joka muistuttaa toisistanne arkipäiväisten tilanteiden keskellä silloinkin, kun teillä ei ole mahdollisuutta jutella toistenne kanssa puhelimitse tai viestein.

5. Opetelkaa tuntemaan toistenne aikataulut

Uudessa elämäntilanteessa yhteydenpitoa helpottaa huomattavasti se, että opettelette tuntemaan toistenne päivittäiset rutiinit ja rytmit perinpohjaisesti. Tällä keinolla tiedät heti soittaessasi, että kumppanilla on varmasti aikaa viettää hetki pelkästään sinun kanssasi.

6. Kirjoittakaa rakkauskirje tai kortti

Asuittepa sitten eri kaupungeissa, maissa tai jopa maanosissa saakka, arjen pienet romanttiset teot ovat mahdollisia välimatkasta huolimatta. Kirjoittakaa toisillenne romanttiset kirjeet tai kortit, ja lähettäkää ne matkaan perinteisen postin kautta.

7. Pitäkää toisenne ajan tasalla myös perheidenne ja ystäväpiirin kuulumisista

Vaikka välimatkaa olisi useita satoja kilometrejä, tämä keino takaa sen, että pysytte vahvasti mukana toistenne elämässä myös sellaisten asioiden tiimoilta, jotka tulevat parisuhteenne ulkopuolelta.

8. Puhukaa videopuhelu aina kun mahdollista

Älkää tyytykö pelkkään soitteluun, vaan hyödyntäkää puhelintenne video-ominaisuutta aina, kun vain on mahdollista. Tällä keinolla näette toistenne sanatonta kommunikointia myös silloin, kun kasvokkain jutteleminen ei ole mahdollista.

9. Keksikää toisillenne lisää hellittelynimiä

Ottakaa nämä nimitykset myös ahkeraan käyttöön keskustellessanne viesteillä tai puhelimitse. Hellittelynimet ovat mainio tapa osoittaa toiselle rakkautta ja hellyyttä silloinkin, kun fyysinen kosketus ei ole mahdollista.

Lue myös: Miltä rakkaus tuntuu? Asiantuntijat kertovat

Lue myös: Haaveiletko loppuelämän kestävästä parisuhteesta? 4 helppoa keinoa rakkautenne vahvistamiseen

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat