Kuva: Fotolia

Merkit, jotka kertovat, että ette ole valmiita muuttamaan yhteen

14.07.2017 15:15 - Reija Saarinen

Yhteen muuttamisen kanssa ei kannata kiirehtiä.

Oman rakkaan kanssa haluaa viettää mahdollisimman paljon aikaa, etenkin suhteen alkuaikoina. Tästäkään huolimatta yhteen muuttamista ei kuitenkaan kannata kiirehtiä. Saattaa olla, että pahimmassa tapauksessa se ajaa suhteen kriisiin.

Jos siis mietitte saman katon alle asettumista, kannattaa pohtia myös syitä sille. Jos esimerkiksi jokin alla olevista asioista täsmää omaan suhteeseen, kannattaa muuttamista vielä ehkä harkita.

1. Teillä ei ole varaa siihen

Jos varallisuus ei anna periksi, ei kannata kiirehtiä. Asiaa ei kuitenkaan kannata kokonaan haudata. Sen sijaan kannattaa aloittaa yhteinen säästäminen, jotta unelmasta voi tulla totta.

2. Ette ole olleet pitkiä aikoja yhdessä

Jos ette ole vielä juurikaan viettäneet pitkiä aikoja yhdessä, ei ehkä kannata muuttaa saman katon alle. Menkää ennen yhteen muuttamista esimerkiksi viikon lomamatkalle ja katsokaa miten hommat toimii.

3. Olette riidelleet paljon viime aikoina

Muuttaminen ja uuden elämänvaiheen opetteleminen on stressaavaa. Siksi sitä ei ehkä kannata harkita silloin, kun suhteessa on muutenkin tuulista. Jos siis riitoja on paljon, siirtäkää muuttoajatusta hieman.

4. Vietätte liikaa aikaa yhdessä

Jos vietätte liikaa aikaa yhdessä, luo sekin omat ongelmansa suhteeseen. Kun muutatte yhteen, tulee omasta tilasta entistä tärkeämpää. Siksi yhteen muuttaminen ei ole ehkä paras idea, sillä nyt teillä on oma kotinne siihen omaan aikaan.

5. Sinulla on paineita muuttamisesta

Mitään ei kannata tehdä painostuksen alaisena. Vaikka siis kaikki muut ympärilläsi olisivat muuttamassa yhteen, ei sinun tarvitse. Miettikää tarkkaan, onko siinä järkeä ja toimikaa vasta, kun olette asiasta täysin varmoja.

6. Haluatte täysin erilaisia asioita

Jos haaveenne elämän suhteen ovat täysin erilaisia, ei muuttaminen saman katon alle ole ehkä se paras idea. Kannattaakin miettiä tarkkaan se, oletteko molemmat suhteessa samoin perustein.

7. Toivot sen muuttavan kaiken

Yhteen muuttaminen ei todellakaan ratkaise suhteen ongelmia. Siihen ajatukseen on siis täysin turha tuudittautua.

8. Et ole hänen kanssaan täysin oma itsesi

Jos et voi olla kumppanisi seurassa 100 prosenttisesti oma itsesi, älkää muuttako yhteen. On tärkeää, että vierellä on ihminen, jonka kanssa voi aina olla juuri sellainen kuin todellisuudessa on .

9. Se tuntuu liian äkkinäiseltä

Jos sinulla on yhtään sellainen tunne, että asiat etenevät liian nopeasti, ne varmasti myös etenevät. Kuuntele siis omaa sydäntäsi ja tee päätös sen mukaan.

Lue myös: Näistä asioista kannattaa keskustella ennen yhteen muuttamista

Lue myös: 23 asiaa, jotka opit kantapään kautta, kun muutat yhteen miehen kanssa

Lähde: Metro

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat