Kuva: Shutterstock

Sinulle, joka ravistelit vauvasi lähes kuoliaaksi: "Toivon, että lapsesi saa arvokkaan elämän"

26.03.2018 20:45 - Bauer Media

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Ei ole olemassa pahempaa tekoa kuin puolustuskyvyttömän vauvan pahoinpitely. Sinä iso mies ja pieni, maailman suloisin nyytti, jolla ei ole vielä nimeä – en halua edes ajatella. En haluaisi, mutta siitä huolimatta en ole ajatellut muuta moneen viikkoon. Itse vuosia lasta yrittäneenä, olen aina ajatellut, että jokaisen vanhemman pitäisi kokea lapsettomuus. Vanhemmuutta ei saa pitää itsestäänselvyytenä.

Suoraan sanoen en ole yllättynyt, että kävi näin. Kun ihminen, joka ei osaa huolehtia itsestään, saa huolettavakseen pienen vauvan, voi lopputulos olla karmea. Vauva ei tarvitse mitään muuta kuin huolenpitoa ja rakkautta. Mitä sinä teet? Ravistelet vauvan henkihieveriin ja teho-osastolle. Mikset ravistellut itseäsi siihen kuntoon?

On suuri vääryys, että vuosikausia yrittäneet, täysjärkiset ihmiset eivät saa lapsia. He, joilla todella riittäisi rakkautta jaettavaksi. Sairaalassa tutkitaan vuosia kestänyttä lapsettomuutta ja toisella osastolla hoidetaan kuoleman vakavista ravisteluvammoista kärsivää vauvaa. Miksi tämän lapsen piti syntyä tuohon perheeseen? Miksi heidän edes piti saada lapsi? Tässä kohtaa elämä näyttää karuimman puolensa.

Toivon, että lapsesi saa arvokkaan elämän, vaikka se alkoi epäarvokkaimmalla mahdollisella tavalla. Sinulle sen sijaan en voi toivoa mitään hyvää. Toivon ainoastaan, että ymmärrät joskus, mitä olet mennyt tekemään. Se satuttaa varmasti enemmän kuin mikään muu. 

- minä"

Lue kaikki aikaisemmat avoimet kirjeet täältä.

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen reija.saarinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Uusimmat