Kuva: Shutterstock

Parisuhdeterapeutit paljastavat: 6 yleisintä ongelmaa, jotka rikkovat rakkauden

27.03.2018 23:15 - Emmi Moilanen

Riitely ei aina tarkoita sitä, että erimielisyydet tulisivat ratkottua vaan taustalla voi olla merkittäviä ongelmia kommunikaatiossa.

Riidat kuuluvat parisuhteeseen ja erimielisyyksien selvittämisen jälkeen ilma tuntuu puhdistuneen. Huolestuttava hälytysmerkki parisuhteen jatkumisen kannalta on kuitenkin se, jos riidat ja ikävään sävyyn puhuminen muuttuvat toistuvaksi osaksi arkeanne.

Your Tango kysyikin parisuhdeasiantuntijoilta, mitkä ovat yleisimmät seikat, jotka ajavat pariskunnan erilleen toisistaan.

1. Riidat rahasta

Vaikka pariskunnan välillä roihuaisi vahva intohimon liekki, erimielisyydet raha-asioissa enteilevät usein ongelmia parisuhteen kannalta.

- Olen oppinut tämän 20 vuotta kestäneellä parisuhdeneuvojan urallani. Olemme kahlittuja toiseen, vihaisia, pelokkaita ja ongelmissa raha-asioiden takia, toteaa parisuhdeasiantuntija Audrey Hope.

2. Ongelmat kommunikaatiossa

On mahdollista, että välejä selvittelevistä riidoista huolimatta rakastavaiset eivät jaksa kommunikoida toistensa kanssa riittävästi, eivätkä erimielisyydet johda mihinkään selkeään ratkaisuun.

- Tämä voi olla merkki siitä, että olette molemmat luovuttaneet ymmärretyksi tulemisen kannalta, kertoo psykoterapeutti Tina B. Tessina.

3. Ylenkatsotte toisianne

Your Tangon artikkelissa todetaan, että on olemassa pariskuntia, jotka huomaamattaan puhuvat toisilleen ikävällä äänensävyllä ja osoittavat halveksintaa.

- Olipa kyseessä sitten negatiivinen äänensävy, nalkuttaminen tai verbaaliset loukkaukset, kumppanin alistaminen ei ikinä ole tervettä, avioliittoterapeutti Kat Van Kirk selventää.

4. Erilleen kasvaminen

Vuosien varrella ihminen kasvaa ja kehittyy henkisesti. Aina nämä muutokset eivät kuitenkaan tapahdu samassa tahdissa puolison kanssa.

- Joskus puolisot haluavat eri asioita elämältään tai ovat muuttaneet asennettaan, joka puolestaan luo muutoksia käytökseen. Avioeron voi aiheuttaa se, jos kumppanukset eivät enää jaa samoja tavoitteita, toteaa life coach Dawn C. Reid.

5. Kaksoiselämän ylläpitäminen

Teknologian kehittyminen ja sosiaalinen media voivat tuoda mukanaan ongelmia myös rakkauselämään. Internetissä vietetty aika mahdollistaa puitteet esimerkiksi kaksoiselämälle, josta kumppani ei ole lainkaan tietoinen.

- Erityisesti teknologian ansioista meidän on nykyään helppo piilotella keskusteluja ja nettiprofiileja puolisoiltamme, toteaa terapeutti Robert Weiss.

6. Läheisyyden puute

Rakkautta, seksielämää ja avioliittoa käsittelevän kirjan kirjoittanut Jenny Blockin mukaan terveen avioliiton yksi tärkeimmistä kulmakivistä on läheisyys. Tärkeiksi hellyydenosoituksiksi hän listaa muun muassa kädestä pitämisen ja halaamisen.

- Kun teet ja haluat todella tehdä näitä asioita, luot ja vahvistat läheisyyttä kumppanisi kanssa. Mikään ei saa avioliittoa nopeammin karille kuin fyysisen läheisyyden puute, Block tiivistää.

Lue myös: Älä anna suhteen kaatua stressin vuoksi - 7 merkkiä kertovat parisuhdeterapian tarpeesta

Lue myös: Parisuhde voi muuttaa mieltymyksiäsi - katso miten

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat