Kuva: Shutterstock

7 neuvoa, joiden avulla voitat riidan kuin riidan kumppanisi kanssa

06.04.2018 13:15 - Senja Rapila

Riidan voittaminen ei aina tarkoita sitä, että toinen on oikeassa ja toinen väärässä. Riidan voi voittaa myös niin, että käsittelee riitatilannetta maltillisesti ja kypsästi.

Jos siis haluat voittaa riidat kumppanisi kanssa, voit katsoa Independent-julkaisun vinkit alapuolelta.

1. Ymmärrä se, että riidan tarkoitus on oppia ymmärtämään myös kolikon toinen puoli.

Avioliittoterapeutti Marissa Nelson on kertonut, että riitojen oikea päämäärä on se, että riidan jälkeen suhteen molemmat osapuolet tietävät ja ymmärtävät paremmin toisen osapuolen tarpeita. Siinä ei ole pelkästään tarkoitus purkaa turhautumista kumppaniin.

Niin pitkään kun ette riitele riitelemisen ilosta, riitelette sen vuoksi, että ette ymmärrä toisiane. Sen sijaan että syyttäsit kumppaniasi siitä, ettei hän kuuntele mitään sanomaasi, keskity itse ongelmaan. Ja mitä ikinä teetkään riidan aikana, älä ikinä hyökkää kumppanisi olemukseen.

2. Kysy kysymyksiä, jotta voisit ymmärtää myös toista perspektiiviä.

Asiantuntija Jay Sullivan vinkkaa, että kysymysten kysyminen riidan aikana on avain riitatilanteen voittoon. Se auttaa meitä ymmärtämään paremmin kumppaniamme, sen sijaan kun vain nojaisit omiin olettamuksiisi siitä, miltä hänestä tuntuu.

Kysymysten kysyminen myös muuttaa riitatilanteen ongelmienratkaisuhetkeksi. Joten älä unohda kysyä kysymyksiä.

3. Puhu suoraan.

Kommunikointi on tärkeä asia parisuhteissa, mutta myös riitatilanteissa. Varmista se, että pointtisi ei katoa vihan ja turhautumisen syövereihin. Käytä suoria ilmaisuja kumppanillesi, koska hän ei osaa lukea ajatuksiasi.

4. Vältä sanomasta "mutta" tai "kuitenkin" sen jälkeen, kun kumppanisi kertoo oman mielipiteensä.

Sullivan vinkkaa, että riitatilanteissa menestyvät ihmiset välttelevät "mutta" ja "kuitenkin" -sanojen sanomista aina kun on mahdollista, koska se oikeasti välittää kumppanillesi viestin, ettet oikeastaan välitä hänen mielipiteestään. Voit niiden "mutta" ja "kuitenkin" -sanojen sijaan käyttää "ja" -sanaa.

5. Hallitse ja hillitse äänensävyäsi ja kehonkieltäsi.

Voi olla vaikeaa hallita omia tunteitaan riidan keskellä, mutta yritä kuitenkin pysyä mahdollisimman neutraalina. Nelson vakuuttaa, että se henkilö, joka onnistuu pysyttelemään riitatilanteessa rauhallisena, on takuuvarma riidan "voittaja".

Hengitä siis syvään ja mieti mitä päästät suustasi ulos.

6. Kuuntele, älä vakuuttele.

Sullivanin mukaan "miksi", "mitä" ja "miten" -kysymykset ovat tärkeitä, sillä se pakottaa toien henkilön puhumaan ja sinut kuuntelemaan. Kuunteleminen ja puhuminen ovat tärkeitä asioita hyvän riidan kannalta. Tällä tekniikalla voitat riidan, vaikka olisitkin ainoa joka sen tajuaisi.

7. Jos sanot jotain, joka menee yli rajojen, pyydä anteeksi.

"Olen pahoillani siitä, että tunnet niin" ei ole sama asia kuin vilpitön anteeksipyyntö. Jos siis lipsautat riitatilanteessa suustasi sammakoita, muista pyytää vilpittömästi kumppaniltasi anteeksi. Se kertoo kumppanillesi, että otat asian vakavasti.

Lähde: Independent

Lue myös: Naiset kertovat rehellisesti: Syy, minkä takia jätin pitkäaikaisen kumppanini

Lue myös: Kuinka usein parisuhteessa tulisi pitää treffi-iltoja? Asiantuntijan vinkit perustuen yhdessäolovuosiin

Lue myös: Parisuhdeterapeutti paljastaa: 5 pientä tekoa, jotka vahvistavat suhdettanne

Kilpailut

Uusimmat