Kuva: Shutterstock

Kuinka usein parisuhteessa tulisi pitää treffi-iltoja? Asiantuntijan vinkit perustuen yhdessäolovuosiin

05.04.2018 22:45 - Senja Rapila

Kuinka monta treffi-ltaa kuukaudessa tulisi viettää, kun on ollut yhdessä neljä vuotta? Asiantuntijat kertovat nyt mielipiteensä.

Voit katsoa eri asiantuntijoiden antamat treffivinkit eripituisiin parisuhteisiin alapuolelta.

Yksi kuukausi

- Pidä säännöllisesti kerran viikossa treffit, jotta voitte tututstua kunnolla toisiinne. Treffien ei tarvitse olla hienot, varsinkaan yhden kuukauden merkkipaalun kohdalla, deittiasiantuntija Michaela Hattabaugh kertoo.

Vaikka tässä kohtaa suhde voi tuntua rahaimurilta, kun yritätte tehdä toisiinne vaikutuksen, yrittäkää keskittyä vain toistenne kanssa ajanviettoon. Unohtakaa hienot ja kalliit treffit, niitä voi järjestää tärkeinä päivinä ja juhlina, kuten syntymäpäivinä tai ylennystä juhlittaessa.

Puoli vuotta

Tässä kohtaa suhdetta niin sanottu kuherruskuukausi päättyy. Olette tutustuneet toisiinne paremmin ja on hyväksyttävää, että deitti-illat vähentyvät. Älkää kuitenkaan kokonaan unohtako toisianne.

Hattabaugh neuvoo, että tässä vaiheessa kannattaa keskittyä kuitenkin viettämään mahdollisimman paljon aikaa kumppaninsa kanssa. Voitte itse määritellä sen, mikä on tarpeeksi aikaa juuri teidän suhteellenne.

Yksi vuosi

Yhden vuoden saavuttamista kannattaa jo juhlistaa oman kumppanin kanssa.

- Yrittäkää suunnitella vähintään kerran vuodessa yhteinen lomamatka, jolloin voitte herätellä arjesta paenneen romanssin uudelleen intiimeissä merkeissä, parisuhdeasiantuntija Alexis Nicole White vinkkaa.

Jos olette olleet yhdessä yli puoli vuotta, olisi siis hyvä aika alkaa suunnittelemaan yhteistä lomamatkaa. Yhden vuoden kohdalla on myös aika aloittaa spontaanit deitti-illat.

- Tämä on täydellinen kohta alkaa kehittelemään "yllätystreffejä" ihan ilman syytä omalle kumppanilleen, Hattabaugh kommentoi.

Yllätyksen suunnittelu on täydellinen keino rikkoa arjen kaavoja, jotta arki ei olisi niin tuttua ja ennalta-arvattavaa. Näin annat myös kumppanillesi olon, että hän on vielä erityinen ja tärkeä. Yllätysten ei tarvitse olla isoja.

2-4 vuotta

- Kahden ja neljän vuoden välillä suosittelisin kaksi kertaa vuodessa järjestettäväksi romanttisia iltoja. Mutta myös kuukausittaiset treffi-illat ulkona kotoa, perheen luota ja töistä, ovat tärkeitä.

Näe enemmän vaivaa yhteisten merkkipaalujen ja tärkeiden iltojen kohdalla sen vuoksi, että olette olleet jo niin pitkään yhdessä.  Pitkän parisuhteen ylläpitäminen vaatii säännöllisiä, jopa työkiireiden vuoksi aikataulutettuja treffi-iltoja, mutta se on sen arvoista.

Yli viisi vuotta

Tässä vaiheessa suhdetta olette todennäköisesti kohdanneet jo aika monta ylä- ja alamäkeä. Tärkeintä on löytää asioita, jotka pitävät suhteenne raikkaana.

- Se, että aktiivisesti opit aina jotain uutta kumppanistasi ja se, että koette uusia kokemuksia yhdessä, on tärkeä osa mitä tahansa parisuhdetta, riippumatta sen pituudesta, suhdeasiantuntija Tyler Turk kertoo.

Tässä vaiheessa hienot illalliset ja romanttiset eleet ovat tärkeämpiä kuin koskaan.

- Ne antavat teille mahdollisuuden unohtaa ulkopuolinen maailma ja keskittyä vain toisiinne. Tämä tarjoaa niitä hetkiä, jolloin kasvatte lähemmäs toisianne.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Panostatko enemmän parisuhteeseen kuin kumppanisi? Paljastavat merkit koottiin yhteen

Lue myös: 12 karua totuutta, mitä kukaan ei haluaisi uskoa omasta parisuhteestaan

Lue myös: Parisuhdeterapeutit paljastavat: 6 yleisintä ongelmaa, jotka rikkovat rakkauden

Kilpailut

Uusimmat