Kuva: Shutterstock

5 asiaa, joita hyvän kumppanin ei koskaan pitäisi sanoa sinulle - katso lista

09.04.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Hyvän kumppanin ei tulisi kiristää sinua valitsemaan hänen itsensä ja ystäviesi välillä.

Parisuhteessa riidat ja erimielisyydet kuuluvat arkeen. Ristiriidat tulisi kuitenkin selvittää rauhallisesti ja toista osapuolta kuunnellen. On olemassa myös muutama seikka, jota rakastavaisten ei koskaan tulisi sanoa toisilleen.

Lue alta Your Tangon kokoama lista asioista, joita hyvän kumppanin ei koskaan pitäisi sanoa rakkaalleen.

1. Hän solvaa muita ihmisiä

…ja moittii heidän käytöstään sinulle jatkuvasti. Olipa kyseessä sitten tarjoilija tai hyvän päivän tuntuu, ikävä asenne muita kohtaan kielii kumppanin ilkeästä ja katkerasta asenteesta, joka ennen pitkää voi kohdistua myös sinnun.

2. ”Turhaudun, kun et anna minulle seksiä”

Your Tangon artikkelissa todetaan kumppanin sortuvan turhautuneeseen liioitteluun, jos hän väittää seksittömyyden aiheuttavan jopa fyysistä kipua. Muista, että sinulla on aina oikeus kieltäytyä petipuuhista, jos tuntuu, että et sillä hetkellä ole oikealla tuulella.

3. ”En halua käyttää kondomia”

Ketään ei tulisi koskaan painostaa seksin harrastamiseen ilman kondomia, etenkään silloin, jos ette käytä mitään muuta ehkäisymenetelmää. Jos kumppani on sinulle vielä tuore tuttavuus, kondomi suojaa myös teitä molempia sukupuolitaudeilta.

4.“He vai minä?”

Hyvässä ja tasapainoisessa suhteessa kumppanin ei tulisi toistuvasti laittaa sinua valitsemaan itsensä ja ystäviesi välillä. Jos vietätte riittävästi yhteistä parisuhdeaikaa ja kumppani silti vaatii sinua vähentämään tapaamisia kavereidesi kanssa, olisi hyvä pohtia vakavasti sitä, kärsiikö toinen osapuoli esimerkiksi luottamuspulasta tai liiallisesta mustasukkaisuudesta.

5. "Tiesit, että näin voi käydä"

Hälytysmerkki epäluotettavuudesta voi olla se, jos kumppani selittelee omia toilailujaan yllä mainitulla lauseella. Parisuhteessa luottamuksen tulisi olla molemminpuolista, eikä kummankaan osapuolen pidä kulkea varpaillaan odottaen seuraavaa hetkeä, jolloin luottamus kokee uuden kolauksen.

Lue myös: Riidat, jotka kuuluvat onnelliseen parisuhteeseen - oletko samaa mieltä?

Lue myös: Oletko liian riippuvainen kumppanistasi? 5 asiaa, jotka voivat pilata hyvänkin parisuhteen

Lähde: Your Tango

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat