Kuva: Shutterstock

7 lausetta, mitä ei tulisi koskaan sanoa riidan aikana - ethän sorru suutuspäissäsi?

11.04.2018 21:45 - Senja Rapila

Tietyt lauseet voivat vain pahentaa tilannetta entisestään.

Huffington Post -julkaisu on koonnut asiantuntijoiden vinkkejä siihen, millaisia lauseita ei tulisi käyttää kumppanin - tai kenenkään muun - kanssa riidellessä.

Etkai sinä käytä näitä lauseita, kun riitelet?

1. "Et koskaan" tai "sinä aina".

Älä liioittele, vaan keskity faktoihin. Näitä lauseenaloituksia käyttäessä riita voi ajautua riitaan siitä, että liiottelet. 

2. "Käyttäydyt aivan kuin äitisi/veljesi/hullu ystäväsi."

Riidassa ei ole pointtina osoitella ja yrittää taltuttaa kumppania. Joten unohda turha syyllistäminen, joka ei kuulu asiaan.

3. "Puhun kanssasi sitten kun osaat ajatella järkevästi."

Tämä on harvemmin järkevä kommentti riidellessä. Vaikka haluaisitkin ottaa tauon riidasta, tämä on väärä tapa ilmaista se. Sano mieluummin, että ehkä teidän pitäisi ottaa vartin tauko rauhoittumiseen ja ajatuksienne kokoamiseen, jonka jälkeen voitte ratkaista riidan rauhallisemmin.

4. "Tämä oli tässä, nyt riitti. Minä lähden nyt."

Vältä sanomasta asioita joita kadut myöhemmin. Se, että uhkaat hylkääväsi kumppanisi, on yksi loukkaavimmista asioista mitä voit sanoa kumppanillesi, varsinkin jos et tarkoita sitä. On täysin eri asia jos haluat tauon hengähtää ja miettiä asioita, silloin kannattaa sanoa siitä kumppanille ja kertoa, että tulet tietyn ajan kuluessa takaisin. 

5. "Olet (tähän joku haukkumasana)."

Toisen haukkuminen ei ratkaise mitään, vaan voi aiheuttaa vain turhaa mielipahaa. 

6. "Miksi teet tästä niin ison ongelman?"

Tämä lause kertoo suoraan, että kumppanillasi ei ole mielestäsi oikeutta olla vihainen. Kaadat siis lisää bensaa liekkeihin, mikäli otat tämän lauseen käyttöön riidellessä. Silloin kun riitelemme, haluamme tulla kuulluiksi ja ymmärretyiksi, joten parempi olisi kysyä: 'Miksi tämä saa sinut näin pois tolaltasi/vihaiseksi?'.

7. "Ei taas tätä! Miksi et voi vain antaa olla?"

Tämä kertoo kumppanillesi, että asia, joka on saanut hänet pahastumaan, on mielestäsi mitätön, taikka että kumppanisi reaktio on väärä. Älä siis sano että hän ylireagoi, on vain sekaisin, tai että riidan aihe on naurettava.

On ymmärrettävää että haluat vältellä samat riidat, mutta näiden sanojen käyttäminen on varma keino kääntää riita pahasta vielä pahemmaksi. Sen sijaan voit kuunnella kumppaniasi ja yrittää keksiä, minkä ratkaisun avulla ette enää joutuisi riidellä samaisesta aiheesta.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Ihmiset paljastavat typerimmät riidanaiheet parisuhteessaan - kuulostaako tutulta?

Lue myös: Kun riitelette, älkää antako sen pilata loppupäivää - rauhoita tilanne kekseliäällä tavalla

Lue myös: Yleisimmät riidanaiheet, jotka saavat onnellistenkin pariskuntien veret kiehumaan - samaistutko?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat