Kuva: Shutterstock

Kärsitkö sitoutumiskammosta? Paljastavat merkit listattiin

11.05.2018 12:15 - Emmi Moilanen

Sitoutumiskammoinen saattaa alitajuisesti etsiä deittikumppanista juuri niitä piirteitä, joita ei sietäisi seurustelukumppanissaan vakavassa parisuhteessa.

Rakkauden löytäminen ja parisuhteen muodostaminen ovat asioita, joita useat meistä tavoittelevat. Toisista taas pitkään ja vakavaan suhteeseen sitoutuminen tuntuu ahdistavalta ja tällaiset henkilöt saattavat jopa huomaamattaan vältellä syvempää tutustumista potentiaalisen seurustelukumppanin kanssa. Lue alta Elite Dailyn listaaman hälytysmerkit jotka paljastavat, että saatat kärsiä sitoutumiskammosta.

6 hälytysmerkkiä:

1. Valitset mieluummin yhden illan jutut tai kevyen tapailun syvällisemmän tutustumisen sijaan.

2. Myös ystäväsi ovat huomanneet, että tapailusuhteesi eivät tunnu jatkuvat muutamia deittejä pidemmälle. Saat usein kuulla kavereidesi ihmettelyä ja kysymyksiä siitä, miksi tutustuminen ei edennyt pidemmälle.

3. Puhut parisuhteista negatiiviseen sävyyn. Deittaillessa hyviin puoliin keskittymisen sijaan huomaat keksiväsi mielessäsi lukuisia syitä sille, minkä takia vakava seurustelu ei sovi sinulle.

4. Yksi suurimmista hälytysmerkeistä on se, että sinulla on taipumus valita itsellesi epäsopivia deittikumppaneita. Tämä tarkoittaa sitä, että etsit deiteistäsi piirteitä, joita et sietäisi pitkässä parisuhteessa.

5. Sinun on vaikea sitoutua myös muilla elämän osa-alueilla. Esimerkiksi uuden työn takia uudelle paikkakunnalle muuttaminen tai omistusasunnon hankkiminen saattaa tuntua sinusta ahdistavalta.

6. Pelkäät hylätyksi tulemista. Pelko siitä, että deittikumppanisi ennen pitkää torjuu sinut ja haluaa lopettaa tapailun, saa sinut pitämään tunteesi viileinä ja etäisinä.

Lue myös: Jännittääkö deittailu eron jälkeen? Parhaimmat vinkit koottiin yhteen

Lue myös: Unohtiko ystäväsi sinut alettuaan seurustelemaan? 5 keinoa, joiden avulla selvitä

Lähde: Elite Daily

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat