Kuva: Fotolia

Unohtiko ystäväsi sinut alettuaan seurustelemaan? 5 keinoa, joiden avulla selvitä

19.06.2017 20:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Jos paras ystäväsi jättää sinut huomiotta parisuhteen takia, kannattaa keskittyä muihin kavereihin ja hyväksyä negatiivisetkin tunteet.

Uusi seurustelusuhde on elämää mullistava asia. Joskus se saattaa mullistaa myös seurustelevan osapuolen ystävien elämän. Parisuhteen aloittaneella ihmisellä saattoi ennen olla vaikka kuinka paljon aikaa omistaa ystävilleen, mutta parisuhteen myötä tämä voi muuttua täysin. Parisuhde viekin kaiken ajan, ja ystävät jäävät nuolemaan näppejään.

Tällainen tilanne luonnollisesti tuntuu pahalta uuden parisuhteen aloittaneen ystävistä. Elite Daily -sivusto on listannut viisi keinoa, joiden avulla selvitä, jos ystäväsi on jättänyt sinut huomiotta alettuaan seurustella.

1. Muista, että kyse ei ole sinusta

Kun ystävyys hälvenee, saatat helposti ajatella, että sinussa on jotain vikaa. Muista, että näin ei ole. Sinä et ole muuttunut, vaan ystäväsi elämäntilanne on muuttunut. On ystäväsi menetys, jos hän ei tajua vaalia aiempia ystävyyssuhteitaan ja omistaa aikaansa vain parisuhteelle.

2. On hyväksyttävää olla vihainen, mutta ole silti tahdikas

Tilanne sinun ja ystäväsi välillä on turhauttava, ja sinun luultavasti tekisi mieli sanoa suorat sanat sinua ignooraavalle ystävälle. Muista, että kipakka tunteenpurkaus ei auta asiaa, vaan saattaa vain etäännyttää sinua ja ystävääsi entisestään. Älä ota asiaa puheeksi suurimmassa tunnemyrkyssäsi, vaan kerro tunteistasi rauhallisesti ja tahdikkaasti. Näin ystäväsi ottaa sanomasi varmasti paremmin vastaan.

3. Yritä tehdä kompromisseja

Haluaisit saada viettää ystäväsi kanssa kahdenkeskistä aikaa kuten ennen vanhaan, mutta tässä uudessa tilanteessa se ei tunnu olevan mahdollista. Kannattaa tehdä ystävällesi selväksi, että voitte ottaa hengailuunne mukaan myös ystäväsi kumppanin. Tietenkään tämä ei täysin korvaa kahden kesken vietettyä aikaa, mutta se on silti parempi kuin ei mitään.

4. Keskity asioihin, jotka saavat sinut hyvälle tuulelle

Elämästäsi on vapautunut paljon sitä aikaa, jonka tapasit käyttää ystäväsi kanssa. Tämä aika kannattaa omistaa kaikille niille asioille, joista saat hyvän mielen. Yksinkin vietetystä ajasta voi nauttia, kunhan omistaa aikansa omille suosikkijutuilleen. Ota Netflix-maraton, lue hyvää kirjaa tai kuuntele lempimusiikkiasi. Tämä varmasti helpottaa ystävääsi kohtaan kokemaasi ikävää edes hieman.

5. Keskity muihin ystävyyssuhteisiisi

Vaikka paras ystäväsi olisikin nyt parisuhteen pauloissa, sinulla on luultavasti muitakin kavereita, joihin voit olla yhteydessä. Kuka tietää – näistä kavereista saattaa tulla sinulle lopulta todella rakkaita ystäviä, kun vain annat sille mahdollisuuden.

Lue myös: "Hän ilmestyy aina paikalle" - yksi seikka määrittää, kuka on todellinen ystäväsi

Lähde: Elite Daily

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat