Kuva: Shutterstock

Pitääkö miehen yhä nykypäivänä pyytää morsiamen kättä appiukolta? Isät vastaavat

19.06.2018 15:45 - Elisa Jalasjoki

Vastauksissa korostui erityisesti se, että isät toivoisivat tulevansa edes jollain tasolla huomioiduiksi.

Perinteet jakavat usein mielipiteitä. Toiset haluavat pitää niistä kiinni kynsin ja hampain, toiset taas kokevat suurimman osan niistä vanhanaikaisina. Esimerkiksi tyttären käden pyytäminen isältä ennen kosintaa on monille tuttu ja arvokas perinne, mutta voidaanko sitä nykyisin pitää myös niin sanotusti jo menneen talven lumina? Nyt kysymykseen vastaavat oikeat isät, kun Elite Daily -lehti kokosi yhteen eri isien näkemyksiä aiheesta. 

Yhtä yksimielistä näkemystä miesten kesken ei syntynyt, mutta selkeästi esiin nousi kuitenkin se, että isät toivoivat tulevansa asian yhteydessä ainakin huomioiduiksi, vaikkeivat varsinaista lupaa kosintaan odottaisikaan pyydettävän. 

Alta pääset kuitenkin lukemaan, miten viisi eri isää reagoivat tyttäriensä kysymykseen siitä, haluaisivatko nämä heidän kättään pyydettävän. 

Ensimmäinen isä koki, että haluaisi ehdottomasti tulla ainakin varoitetuksi asiasta ennen h-hetkeä, vaikkei varsinaista lupaa odottaisikaan pyydettävän. "Mikäli kumppanisi kosisi sinua mainitsematta asiasta ensin minulle, muistuttaisin häntä asiasta vitsillä luultavasti seuraavat viisikymmentä vuotta", kirjoittaa Bob, 60. 

Edgardo, 56, puolestaan kuvailee, ettei pidä käden pyytämistä kovinkaan merkittävänä. "Siinä vaiheessa kun olet menossa naimisiin, olen varmasti keskustellut asiasta kanssasi jo moneen otteeseen ja varma siitä, että olet onnellinen", mies kirjoittaa. 

Eräs isä kuvailee käden pyytämistä hyvin vanhanaikaiseksi perinteeksi, lähestulkoon anakronismin kaltaiseksi, millä viitataan sellaiseen, että jotakin mennyttä asiaa yritetään liittää niin sanotusti "väärään" aikaan, esimerkiksi nykypäivään. Toinen isä puolestaan vitsaili vastauksessaan tyttärelleen, että toivoisi tämän kättä pyydettävän ainoastaan siksi, että se antaisi hänelle edes mahdollisuuden sanoa ei. 

Rich, 55, puolestaan kirjoittaa tyttärelleen, että kokisi käden pyytämisen mukavana, vaikka myöntääkin pitävänsä konseptia hyvin vanhanaikaisena. "Se osoittaa kuitenkin kunnioitusta", mies kommentoi. 

Lue myös: 7 asiaa, jotka ovat tuttuja jokaiselle kosintaa odottavalle

Lue myös: Miehet kertovat: Hetki, jolloin tiesin että haluan kosia kumppaniani

Lähde: Elite Daily

Uusimmat