Kuva: Shuttestock

Avioliitto pelastaa terveyden? Tuoreen tutkimuksen tulokset hämmentävät

19.06.2018 17:45 - Elisa Jalasjoki

Tutkijoiden mukaan tuloksia tulisi pitää niin merkittävinä, että asiakkaiden siviilisääty tulisi luokitella riskitekijäksi siinä missä korkea verenpaine tai tupakointikin.

Oman aviopuolison löytäminen ei enää ole ainoastaan ihanaa, vaan myös turvaksi itselle ja omalle terveydelle, ainakin englantilaisessa Keelen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan. Verkkolehti Daily Mailin uutisoimassa tuoreessa tutkimuksessa selvisi nimittäin se, että pelkkä avioliitto saattaa parhaimmillaan vähentää riskiä sairastua esimerkiksi erilaisiin sydäntauteihin. 

Tutkimuksessa selvinneiden tulosten mukaan erityisesti juuri aviottomat, eronneet tai leskeksi jääneet, kärsivät avioliitossa elävia selvästi suuremmalla todennäköisyydellä erilaisista sydän- ja verisuonitaudeista. 

Tutkijoiden mukaan tutkimuksessa selvinneitä tuloksia tulisi pitää niin merkittävinä, että heistä asiakkaiden siviilisääty tulisi luokitella riskitekijäksi siinä missä esimerkiksi korkea verenpaine tai tupakointikin. 

Tutkimuksen lopputulokseen vaikutti tutkijoiden mukaan erityisesti myös se, että avioliitossa elävät hakeutuivat yksineläjiä todennäköisemmin esimerkiksi sairaalahoitoon, mikäli kokivat kehossaan joitakin epätavallisen tuntuisia oireita. Tutkijoiden mukaan tätä voitiin pitää muun muassa todisteena siitä, että itsestä huolehditaan herkemmin silloin, kun elämässä on myös joku toinen. Tutkijat myös korostivat, että useat oireidensa perusteella hoitoon hakeutuneet kertoivat saapuneensa paikalle ainoastaan kumppaninsa kehotuksesta. 

Tutkimuksessa hyödynnettiin yli kahden miljoonan, ikähaarukaltaan 42-77 vuotiaan potilaan dataa ympäri maailmaa ja se suoritettiin vuosina 1963-2015. 

Lue myös: Kuinka avioliitto muuttaa parisuhdetta? Naimisissa olevat paljastavat

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat