Kuva: Shutterstock

Kuinka avioliitto muuttaa parisuhdetta? Naimisissa olevat paljastavat

08.06.2018 23:15 - Emmi Moilanen

Avioliitto virallistaa suhteen myös epäilijöiden silmissä. Tavallista on myös se, että luottamus suhteen kestävyydestä kasvaa.

Avioliitto on yksi parisuhteen merkittävimmistä merkkipaaluista. Jotkut saattavat kokea, että naimisiin meneminen ikään kuin virallistaa suhteen ja toiset taas odottavat pääsevänsä järjestämään unelmiensa hääjuhlan. On myös normaalia, että rakastavaiset odottavat avioliiton muuttavan suhdetta yhä vakaammaksi ja sitoutuneemmaksi.

Elite Daily kokosi yhteen Reddit-käyttäjien kertomuksia siitä, millä tavalla avioliitto muutti parisuhdetta. Suomensimme parhaimmat kertomukset alle.

Virallisti suhteen myös muiden silmissä

“Olemme olleet naimissa lähes kaksi vuotta ja oikeasti, asiat ovat niin paljon paremmin. Ainakin luulen niin. Vaimoni on mahtava ja rakastan häntä niin paljon. Vaikka vastarinta ei ole ollut jatkuvaa, meillä molemmilla on muutama sukulainen, jotka eivät täysin tukeneet parisuhdetta saman sukupuolen edustajan kanssa. Avioliitto on ikään kuin virallistanut suhteemme heidän silmissään. Tämä poisti stressiä harteiltamme ja tuntuu, että voimme olla nyt onnellisempia.”

Lähentyneet välit

”Ehdottomasti lähennyimme toisiamme. Parisuhteemme oli hyvä jo alun alkaen, mutta se on muuttunut jopa mahtavammaksi, mutta en oikein osaa selittää, että mistä syystä.”

Olo tuntuu varmemmalta

”Suhde ei ole muuttunut muilta osin kuin niin, että tunnen oloni turvallisemmaksi ja itsevarmemmaksi, koska mies on sitoutunut minuun. Ihmiset myös kyselevät nykyään enemmän, kuinka elämä avioliitossa sujuu. Nimeäni kirjoitetaan myös usein vielä väärin.”

Avioliitto sai aikuistumaan

“Ahdistus ja epävarmuus ovat vähentyneet. Kaikki kohtelevat meitä avioparina, joka on todella muuttanut asioita. Tunnemme aikuistuneemme ja suunnittelemme tulevaisuutta enemmän pitkällä tähtäimellä. Vaikutamme toisiimme ja olemme myös vastaanottavaisempia toisillemme.”

Mikään ei muuttunut

”Olemme olleet naimisissa vuoden ja yhdeksän kuukautta. Mikään ei ole muuttunut. Oikeasti, ei mikään. Olen vähän kummastunutkin asiasta.”

Olo on rennompi

"Tänä kesänä tulee kolme vuotta täyteen. Tunnemme olomme yhä mukavammaksi toistemme seurassa. En liimaudu häneen enää niin paljon, vaan olo on rennompi. Olemme joutuneet käymään muutamia asioita läpi kolmen vuoden avioliittomme aikana, joka on todella lähentänyt meitä. Vuorovaikutuksemme on parantunut samalla, kun odotukset ovat muuttuneet. Seksi on parempaa, koska yhteytemme on nyt myös parempi.”

Lue myös: Avioliitto todellakin muuttaa persoonallisuutta - kuulostaako tutulta?

Lue myös: Milloin avioliitto on onnellisimmillaan? Tuore tutkimus selvitti

Lähde: Elite Daily

Uusimmat