Kuva: Shutterstock

Ihmiset paljastavat: Mikä nykyajan deittailukulttuurissa ärsyttää eniten

21.06.2018 23:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi sosiaalinen media ja viestittely luovat omat paineensa deittailuun.

Nykyajan tapailukulttuuri on hyvin erilaista kuin vanhempiemme tai isovanhempiemme aikana. Internetin aikakaudella on normaalia deittailla toista osapuolta deittisovelluksen välityksellä pitkäänkin ilman kasvokkain tapaamista.

Insider kokosi Reddit-käyttäjien mielipiteitä siitä, mikä deittailukulttuurissa nykypäivänä mättää eniten. Suomensimme parhaimmat kertomukset alle.

Ensimmäiset treffit deitin kotona

“Ensimmäiset treffit deittikumppanin kotona. Ei… Tavataan julkisella paikalla, äläkä ota itseesi, jos en halua heti treffien jälkeen jatkaa luoksesi. Olen liian ahdistunut ollakseni kahden kesken jonkun tuntemattoman kanssa. Ahdistaa myös, jos he saavat tietää heti ensitapaamisen jälkeen, missä asun.”

Mielikuva itsenäisestä naisesta

“Inhoan sitä, että nykyään naisten tulisi olla itsenäisiä naisia, jotka eivät odota sitoutumista. Tai jos he haluavat keskustella kunnolla asioista, heidät leimataan heti hulluiksi tai riippuvaisiksi.”

Treffien puute suhteen alettua

“Inhoan sitä, kun ainakin minun kokemukseni mukaan suhteen virallistamisen jälkeen treffeillä käyminen loppuu. Ei enää kivaan asukokonaisuuteen pukeutumista, ei enää elokuvia, ei enää ravintolaillallisia kahdelle. Pelkästään Netflixin katselua ja sitten nukkumaan. Ei romantiikkaa, ei vaivannäköä. Tämä saa olon tuntumaan kurjalta.”

Ghostaaminen

“Ghostaaminen ja totaalinen katoaminen. Olen nähnyt vierestä, kun näin on käynyt ja se on hirveää. Kerro se ääneen, jos et ole kiinnostunut. Ikiajoiksi katoaminen on inhottavaa ja kukaan ei ansaitse tulla kohdelluksi niin. Kohtele muita kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan, niin yksinkertaista se on.”

Vaikeasti selitettävät ”jutut ja tapailut”

“Kaikki ne oudot tasot ennen seurustelusuhdetta ovat hämmentäviä. On juttua ja kevyttä tapailua, sitten on jo vakavaa tapailua, mutta ei seurustelua. Sitten lopultakin, jos olet onnekas, päädyt oikeaan parisuhteeseen.”

Suhteen aloittaminen pelkän seksin merkeissä

“En pidä siitä, että suhde aloitetaan vain seksimielessä, mutta tämä vaikuttaa olevan todella yleistä. Tuntuu olevan jo ihan odotus, että juttu pidetään kevyenä noin puolen vuoden ajan ennen mitään muunlaista sitoutumista.”

Sosiaalisessa mediassa hehkuttaminen

“Pakolliset päivitykset sosiaaliseen median siitä, kuinka olette kumppanisi kanssa paras pariskunta ikinä. Pinnallisia parisuhdetavoitteita.”

Lue myös: Miten Tinder vaikuttaa seksielämään? Tutkimuksen tulokset yllättävät

Lue myös: Eikö huvitakaan mennä treffeille? 4 vinkkiä, joiden avulla peruutat tapaamisen tyylillä

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat